Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, NIFES, gjennomførte nyleg ein omfattande undersøking av kor mykje framandstoff det er i fleire fiskeslag. Både kveite og blåkveite, torsk, sild, makrell, brosme og sei vart undersøkt. I følge forskar Kåre Julshamn er resultatet svært positivt.
– Våre data syner at innhaldet av uorganisk arsen berre er ein tidel av kva EFSA estimerer. Fisk bidreg berre marginalt til det totale inntaket av uorganisk arsen i vårt kosthald, seier Julshamn til www.nifes.no
EU sitt mattilsyn, EFSA, baserer seg i dag på data som tilseier eit forventet innhald av uorganisk arsen i fiskefilet på 0,03 mg per kg.
Låge verdiar
NIFES har også undersøkt mengda av stoffa bromerte flammehemmere og perfluorerte alkylstoffer. Også desse resultata syner generelt låge konsentrasjonar for dei artane som er analysert.
Vil du lese mer?
Bærekraftig produsert mat fra havet er et viktig bidrag i arbeidet for å nå våre klimaforpliktelser. Havbruksnæringen...
Årsmøtet til Sjømat Nore Havbruk Vest finner sted på Solstrand Hotell & Bad fredag 13. februar kl....
Arbeidsmiljøloven gjelder for dykkervirksomhet i havbruk. Sjømat Norge minner om at Landsorganisasjonen i Norge, Norsk Sjømannsforbund og...