• Fagområder
  • Om oss
    • Styret
    • Øvrige tillitsvalgte
    • Administrasjonen
    • Forhandlingsutvalg
    • Seafood Federation
  • Medlem
    • Medlemsfordeler
  • Materiell
  • Kontakt
  • English
  • Fagområder
  • Om oss
    • Styret
    • Øvrige tillitsvalgte
    • Administrasjonen
    • Forhandlingsutvalg
    • Seafood Federation
  • Medlem
    • Medlemsfordeler
  • Materiell
  • Kontakt
  • English
Sjomatnorge.no > Sjømat Norge > Møte om foredling av kongekrabbe

Møte om foredling av kongekrabbe

Publisert 04.03.2009 av Sjømat Norge

Sjømat Norge

Alle interesserte og særlig produsenter av krabbe er velkommen til å delta på dette informasjonsmøtet hvor det blir informert om resultater av pågående og avsluttede prosjekter.  Møte avholdes hos Nofima Marin (Fiskeriforskning) i Breivika og starter torsdag den 26. Mars kl 10.00.

Tiden er valgt slik at de fleste skal kunne nå hit på dagen, men om noen trenger overnatting så vil vi anbefale Hotell Amalie i Tromsø sentrum.  

Det er ingen deltakeravgift, men deltakerne må dekke egne reisekostnader.

De som ønsker å delta kan melde fra til FHL i Tromsø:
Kontakt Gunhild Henriksen (gunhild.henriksen@fhl.no) eller Kristian Prytz (kristian.prytz@fhl.no)

For nærmere opplysninger, Ring  99 11 00 00

Om programmet:

Rogn fra kongekrabbe kan bli et lite eksklusivt produkt all den tid Norge er det eneste landet hvor fangst av hokrabber et tillatt.  I et tidligere prosjekt ble det utviklet et kaviarprodukt av kongekrabberogn og dette har Møreforskning undersøkt markedet for.  Prosjektet er nå avsluttet og vi får presentert resultatene.  

Siden sommeren i fjor har Nofima marin i Tromsø hatt prosjekt finansiert av FHF som har hatt følgende arbeidsområder til behandling:

1.    Produktkvalitet, hvor en undersøker hvordan utbytte og kvalitet påvirkes av ulike prosessbetingelser som koketid, temperatur, forbehandling og koke/kjølemedium.  

2.    Prosessutvikling, uteste mulighet for å ta ut krabbekjøtt som farse og undersøke kvalitet og sammensetning av slik farse med tanke på anvendelse til ulike produkter.

3.    Totalutnyttelse av krabbe ved å undersøke tørkemetoder og kvalitet på tørket krabbepulver.  

4.    Uttak av hel krabbemuskel gjennom høytrykksteknologi.  

Etter at forskerne har presentert sine resultater, vil det bli en diskusjon av resultatene og tatt opp forslag til fortsettelse eller nye FoU om råder.


Vil du lese mer?

HMS – konferansen 2026

Publisert 04.03.2009 Sjømat Norge

Dato er satt – det er bare å legge inn i kalender. Programmet blir lagt ut her...

– Vi har et forbedringspotensial

Publisert 04.03.2009 Sjømat Norge

Miljødirektoratets tilsynsaksjon viser tydelig at vi kan bli bedre, sier Sjømat Norge og Sjømatbedriftene.

Klart for lokale forhandlinger

Publisert 04.03.2009 Sjømat Norge

Årets mellomoppgjør er vedtatt av LO/YS. Det betyr at lokale forhandlinger kan starte.

Sjømat Norge - en landsforening i NHO

firmapost@sjomatnorge.no

99 11 00 00

Postboks 5471 Majorstuen, 0305 Oslo

  • Om oss
  • Styret
  • Øvrige tillitsvalgte
  • Administrasjonen
  • Forhandlingsutvalg
  • Seafood Federation
  • Høringsuttalelser
  • Kalender
  • Fagområder
  • Materiell
  • Presse

Designet og utviklet av Journey Agency

  • facebook
  • instagram
  • twitter-x
  • paper
  • Personvern
  • Cookies