Det framgår av tall fra Sjømat Norges Produksjonsforum. Leder Edmund Broback peker på at en svakere produksjon sammen med lavere snittvekt på slaktefisken, har gitt utslakting av flere individer hittil i år enn forventet. Mengden fisk som nå står i sjøen for slakt resten av året og første halvår 2017 er dermed redusert til tilnærmet samme nivå som i 2015.
– Forutsatt samme tilvekst- og slaktemønster resten av året som i 2015, vil slakteuttaket for 2016 bli redusert med over fem prosent i forhold 2015. Ved inngangen av året hadde vår prognose en reduksjon på tre prosent, sier Broback.
Produksjonsforumet melder at til tross for at sjøtemperaturene har vært noe høyere hittil i år, gjenspeiles dette verken i fôrforbruket eller i tilveksten til fisken.
Ytterligere kommentarer:
Edmund Broback, leder av Produksjonsforum, tlf. 97524809
Jon Arne Grøttum, direktør havbruk, Sjømat Norge, tlf. 92041804
Vil du lese mer?
Velkommen til medlemsmøte i Sjømat Norge havbruk nord 2.-3. juni. Denne gangen møtes vi i vakre omgivelser...
Mattilsynet og Helsedirektoratet trenger mer ressurser for å gi gode kostholdsråd til barn og unge.
Meldingens viktigste formål er å gjøre Norge bedre forberedt på kriser og krig.