- Skal vi få flere til å spise sjømat, må vi starte med de unge, sier Sjømat Norges fagsjef Gunn H. Knutsen. Nå har politikerne lyttet til innspill fra Sjømat Norge og gir 10,5 millioner til Fiskesprell.

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen bevilger 10,5 millioner kroner til kostholdsprogrammet Fiskesprell som skal gi barn og unge smaken på mer fisk og sjømat. Programmet styrkes derved med hele 6 millioner kroner. Fiskesprell ledes av Norges sjømatråd via landsomfattende aktiviteter i barnehager og skoler.

– Dette er svært gledelig, sier fagsjef Gunn H. Knutsen som har arbeidet med dette området i flere år i Sjømat Norge.

De siste årene har sjømatkonsumet i Norge falt med 18%. Særlig barn og unge spiser for lite fisk i forhold til helsemyndighetenes anbefalinger om et sunt og variert kosthold som inkluderer fisk. En 13- åring spiser faktisk mer sjokolade og godteri enn fisk.

– Myndighetene og sjømatbransjen må i felleskap bidra til å snu denne negative trenden, sier Knutsen, som har tro på arbeidet gjennom Fiskesprell.

– De når ut til de unge og kan sørge for at en får smake og sette pris på fisk i ung alder. Slik etableres gode spisevaner fra barnsben av.

Et sterkt ønske

Sjømat Norge har i flere år arbeidet med å øke konsumet av sjømat i Norge, blant annet innenfor rammen av intensjonsavtalen for et sunnere kosthold og kampanjen #MerAv. Br. Karlsen, Domstein Sjømat, Insula, Lerøy Seafood Group, Pelagia, Salmon Brands og Svanøy Røykeri har signert tilslutningsavtalen  og deltar aktivt i vårt felles løft for økt sjømatkonsum.

Arbeidet har avdekket at det er mange myter om sjømat.

– En av dem er at fisk er kjedelig, noe som selvsagt er helt feil. Vi har hatt mange møter med departementet der vi har lagt vekt på hvor viktig det er å støtte målrettede tiltak rettet inn mot skolen. Det er derfor svært gledelig for fremtidig sjømatinntak at en nå øker bevilgningene til Fiskesprell, sier Knutsen.

Da vil en kunne nå langt flere barn og unge.

LES MER: Fiskeri- og sjømatminister bevilger 10.5. mill. til Fiskesprell

LES MER: Les her om intensjonsavtalen

Ta kontakt med fagsjef Gunn H. Knutsen om din bedrift ønsker å delta i arbeidet for økt sjømatkonsum og et sunnere kosthold.

 

Vil du vite mer?

 
Gunn H. Knutsen
Gunn H. Knutsen
Fagsjef miljø og helse
Mobil: 951 47 831

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Ole Troland ansatt i Sjømat Norge

Et vellykket webinar om sjømatsvinn

IA-bransjeprogram: Norskkurs først, fagbrev i neste omgang

Viktige tiltak for å begrense avrenning fra sjømattransport

Lokale forhandlinger

Enighet i fiskeindustrien

Finansieringsmodellen for Justervesenets tilsyn med fiskeindustrien må endres

Her er webinaret

Havbruksoverenskomsten vedtatt

Krevende utsikter for torskenæringa i 2021