En avtale med konkrete mål for reduksjon av sukker, salt og mettet fett i mat og drikke ble signert av næringsorganisasjoner, mat- og drikkeprodusenter, dagligvarebransjen og helse- og omsorgsministeren.
– Dette vil gi sunnere mat i kjøleskapene og kjøkkenskapene til folk flest, sier statsråd Bent Høie. Næringsorganisasjonene, dagligvarebransjen og produsentene av mat og drikke har i flere år samarbeidet med helsemyndighetene om å gjøre dagligvarer sunnere. Med den nye intensjonsavtalen tar de samarbeidet videre, framgår det i en pressemelding fra Helse- og omsorgsdepartementet.
I avtalen forplikter partene seg til å arbeide mot følgende felles mål:
Intensjonsavtalen ble signert av helse- og omsorgsminister Bent Høie og administrerende direktør Petter Haas Brubakk, NHO Mat og drikke, direktør Bjørn Næss, NHO Handel, direktør Ingvill Størksen, Virke Dagligvare, konsernsjef Geir Inge Stokke, Coop Norge SA, administrerende direktør Geir Ove Ystmark, Sjømat Norge, daglig leder og Gry Sørensen, Norges Frukt- og Grønnsak- Grossisters Forbund.
Vil du vite mer?
Vil du lese mer?
Hvilke matvarer skal det være mulig å markedsføre til barn?
Hva mener vi om regelverk for akvakultur på land?
Hvordan skal havområdene forvaltes? Sjømat Norge har gitt sine innspill til Miljødirektoratet.