Norge er verdens største produsent av atlantisk laks. Havbruk skaper verdier, kunnskap og arbeidsplasser langs kysten og er en bærebjelke i mange kystsamfunn.
Norsk laks er samtidig underlagt streng kontroll både i produksjonsfasen og som ferdig produkt, slik at hensyn knyttet til miljøpåvirkning og mattrygghet er ivaretatt.
På Laksefakta finner du svar på spørsmål av typen:
– Hvem overvåker innholdet i laksen?
– Hva består fôret av?
– Hva bestemmer om fisken har det bra, og hvilke regler gjelder?
– Hva er lakselus?
– Hvilke næringsstoffer inneholder laksen?
– Hvordan kan vi være sikre på at maten er trygg?
– Forurenser havbruk fjordene?
– Hva betyr laksen for norsk økonomi?
Les mer på Laksefakta.no
Vil du lese mer?
Sjømat Norge er overrasket over at det legges frem forslag om nye avgifter på både havbruk og...
Norge står foran en omfattende gjennomgang av hele matsystemet. I sitt høringsinnspill til regjeringens arbeid med «Fremtidens...
Det er bra at regjeringen har lyttet til høringsinnspillene og ikke satt krav til oppsamling av organisk...