Sushi er en av verdens store mattrender og ikke minst en flere tusen år lang tradisjon. Laks i sushi har derimot langt i fra like lang fartstid. Det hele startet som en norsk oppfinnelse på 80-tallet. Entusiaster fulle av pågangsmot fikk med seg skeptikere og dro til Japan for å overbevise japanerne.
Arne Hjeltnes har fulgt i fotevarene til de norske laksesamuraiene. På Tv2 mandag 28. februar kan du se hvordan "Prosjekt Japan" som idé om alternativ bruk av råvarer, har ført til et eksporteventyr verd flere milliarder kroner i året. Programmet viser også hvordan sushibølgen fortsetter sin seiersgang rundt i verden, alltid med norsk laks med på lasset, i mange markeder også med norsk laks i førersetet.
Slå på TV2 mandag 28. februar kl. 20.00 og få med deg hele historien i dette reisebrevet med Arne Hjeltnes som guide.
Les mer her: http://www.seafood.no/Forside/Nyheter/Vis+artikkel?key=76294
Vil du lese mer?
Årsmøte for Havbruk Vest arrangeres på Solstrand Hotel & Bad 7. februar.
Sjømat Norge søker flere medarbeidere. Vi er på jakt etter en kommunikasjonssjef og en fagsjef industri.
Sjømat Norge ønsker alle et godt sjømatår 2025.