Tirsdag 4. Juni arrangerer FHL nytt temamøte. Jobber du med fiskeolje eller er interessert i næringen er du hjertelig velkommen til møtet på Radisson Blue Plaza i Oslo.
– Vi gir siste nytt førstehåndsinformasjon fra flere sentrale aktører, sier rådgiver Helse og Kvalitet i FHL, Gunn H. Knutsen.
Mattilsynet vil blant annet være tilstede for å orientere om CODEX standard for fiskeolje, EUs regelverk for kontaminanter og påstandsforordningen. I tillegg vil Nofima gi mer informasjon rundt kvalitetskrav til fiskeolje.
– De vil presentere helt ferske resultater fra sitt forskningsprosjekt om oksidasjonsprodukter i fiskeolje, sier Knutsen og legger til.
– Du får og muligheten til å gi innspill på FHFs strategi for satsningsområdet marint restråstoff.
Foreløbig program
09:30- 09:45 |
Velkommen |
FHL |
09:45 – 10:15 |
Codex standard fiskeolje 1 rapport fra Malaysia og videre arbeid |
Line Ruden, Mattilsynet |
10:15 – 10:45 |
Codex standard fiskeolje 2 Behov for mer data for navngitte fiskeoljer |
Line Ruden, Mattilsynet og Gunn Knutsen, FHL |
10:45 – 11:00 |
Kaffepause |
|
11:00 – 11:45 |
Aktuelt om påstandsforordningen og fiskeolje |
Ida Tidemann- Andersen, Mattilsynet |
11:45 – 12:30 |
Lunch |
|
12:30 – 12:50 |
Aktuelt om organiske miljøgifter og andre kontaminanter |
Line Ruden, Mattilsynet |
12:50 – 13:10 | Project: "Fish oil & fishmeal Chimbote" | Marcus Borley, IEH |
13:10 – 13:45 |
Nye FOU resultater: Fiskeolje og oksidasjonsprodukter |
Bente Ruyter og Gjermund Vogt, Nofima |
13:45 – 14:15 |
Spørsmål og diskusjon |
|
14:15 – 14:30 |
Kaffepause |
|
14:30 – 15:00 |
FHF strategier marint restråstoff: Fremtidige FOU prosjekter marine oljer |
Stein Ove Østvik, FHF |
15:00 – 15:15 |
Avslutning |
FHL |
Vil du lese mer?
Sjømat Norge leverte nylig sitt høringssvar til Nærings- og fiskeridepartementets høringsnotat av 25. november 2024 om forslag...
Sjøfartsdirektoratet har laget et skriv som forklarer hvordan røktere og akvateknikere registrerer fartstid.
På syv av ni av områder signaliserer Havforskningsinstituttet redusert risiko for havbruksnæringen.