Langs vår kyst


Publisert 06.02.2023 av Øyvind André Haram Industri og handel Rekruttering

Akvile Daubaryte (24) fra Bud i Romsdal. Ole Olsen (28) fra Sund i Lofoten. Elise Lund Holm (26) fra Båtsfjord og Khaalid (22) fra Husøy i Senja. Engasjert. Positiv. Ikke minst et brennende hjerte for: fiskeindustri!

Sammen med fiskerimiljøet i Båtsfjord har Sjømat Norge i over et år fulgt de fire unge stemmene. 

– Vi har vært på jobb sammen med dem, fulgt dem privat og prøvd å svar på hva det er som driver dem, sier Nico Rantala (23).

Filmskaperen fra Båtsfjord har tatt utdanning innen film- og tv-produksjon i York i England. Der fikk han ideen til prosjektet. 

Mytebasert

Teamet bak Langs vår kyst har bestått av Øyvind A. Haram (til venstre) i Sjømat Norge, filmprodusent Nico Rantala og Mads Isaksen. FOTO: Sjømat Norge.

– Nico traff en nerve da han tok kontakt. Jeg har selv jobbet på kaia i ungdommen og er fullstendig klar over hvor mye dette betyr for mange lokalsamfunn, sier Øyvind A. Haram, kommunikasjonssjef i Sjømat Norge, som mener det er mange myter om industrien. 

– Når en snakker med folk om det å jobbe med fisk, er det mange som tror dette bare er for eldre damer på et samleband med kniven i hånda. Vi ønsker å få frem allsidigheten og mulighetene som ligger der. 

Langs vår kyst følger de fire unge i henholdsvis selskapene Vikomar (pelagisk industri, Akvile), Sufi (tørrfisk, Ole), Khaalid (hvitfisk, Brødrene Karlsen) og Lerøy (hvitfisk, Lerøy). 

– De er utrolig positive og setter stor pris på det de gjør. For meg som kommer fra Båtsfjord, er det og viktig å vise at det fullt ut mulig å jobbe i industrien, dessuten er den jobben de gjør viktig for et lokalsamfunn. Det trenger flere å se, sier Nico Rantala. 

Vinter og vår

De fire unge stemmene blir å se og høre på Instagram de neste månedene. Rantala vil vise små historier. I tillegg ser han nærmere på muligheten å klippe det sammen i en dokumentar. 

– Vi får se hva vi får til. Det viktigste er å få dette frem, at nye som vet lite om sjømat og fiskeindustri får en positiv opplevelse.

Vil du vite mer?

 
Øyvind André Haram
Øyvind André Haram
Kommunikasjonssjef
Mobil: 908 81 591

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Kan sjømatnæringen forsyne Norge med mat dersom det blir krig?

Økt viktighet, økt oppmerksomhet

Haagensen gjenvalgt

Se direkte fra Tromsø

En mer ydmyk sjømatnæring

Nasjonal handlingsplan for sjøsikkerhet

One Ocean: De røde lysene truer Vestlandets posisjon

Foreslår Haagensen på gjenvalg

Ny NTP – blandet drops

NMBU vant Sjømat Norges idé-konkurranse