Langs vår kyst


Publisert 06.02.2023 av Øyvind André Haram Industri Rekruttering

Akvile Daubaryte (24) fra Bud i Romsdal. Ole Olsen (28) fra Sund i Lofoten. Elise Lund Holm (26) fra Båtsfjord og Khaalid (22) fra Husøy i Senja. Engasjert. Positiv. Ikke minst et brennende hjerte for: fiskeindustri!

Sammen med fiskerimiljøet i Båtsfjord har Sjømat Norge i over et år fulgt de fire unge stemmene. 

– Vi har vært på jobb sammen med dem, fulgt dem privat og prøvd å svar på hva det er som driver dem, sier Nico Rantala (23).

Filmskaperen fra Båtsfjord har tatt utdanning innen film- og tv-produksjon i York i England. Der fikk han ideen til prosjektet. 

Mytebasert

Teamet bak Langs vår kyst har bestått av Øyvind A. Haram (til venstre) i Sjømat Norge, filmprodusent Nico Rantala og Mads Isaksen. FOTO: Sjømat Norge.

– Nico traff en nerve da han tok kontakt. Jeg har selv jobbet på kaia i ungdommen og er fullstendig klar over hvor mye dette betyr for mange lokalsamfunn, sier Øyvind A. Haram, kommunikasjonssjef i Sjømat Norge, som mener det er mange myter om industrien. 

– Når en snakker med folk om det å jobbe med fisk, er det mange som tror dette bare er for eldre damer på et samleband med kniven i hånda. Vi ønsker å få frem allsidigheten og mulighetene som ligger der. 

Langs vår kyst følger de fire unge i henholdsvis selskapene Vikomar (pelagisk industri, Akvile), Sufi (tørrfisk, Ole), Khaalid (hvitfisk, Brødrene Karlsen) og Lerøy (hvitfisk, Lerøy). 

– De er utrolig positive og setter stor pris på det de gjør. For meg som kommer fra Båtsfjord, er det og viktig å vise at det fullt ut mulig å jobbe i industrien, dessuten er den jobben de gjør viktig for et lokalsamfunn. Det trenger flere å se, sier Nico Rantala. 

Vinter og vår

De fire unge stemmene blir å se og høre på Instagram de neste månedene. Rantala vil vise små historier. I tillegg ser han nærmere på muligheten å klippe det sammen i en dokumentar. 

– Vi får se hva vi får til. Det viktigste er å få dette frem, at nye som vet lite om sjømat og fiskeindustri får en positiv opplevelse.

Vil du vite mer?

 
Øyvind André Haram
Øyvind André Haram
Kommunikasjonssjef
Mobil: 908 81 591

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Webinar: Hvordan sikre sykdomskontroll i havbruk?

Webinar: Status om perlesnormaneter (Apolemia uvaria)

Minsteprisene ferdig forhandlet

Gode nyheter for handelen med EU

Sjømatnæringen er klimavinneren på Vestlandet

Denne vil løfte næringen

Tiltakspakke i møte med statsråden

Spørsmål og svar om fiskehelse og mattrygghet

Sertifikatet på plass igjen

Ungdomspolitikertur til Senja: – Vi må gi politikerne innblikk i næringen