EU krever at dersom du skal ha egne miljømerker på ditt sjømatprodukt, må du også sette opp et miljøregnskap. Hvordan? Bli med og se hvordan du gjør det.
EUs grønne vekststrategi (Green Deal) har fått fortgang på nye regler og krav for hvordan alle produkt skal merkes i fremtiden. For sjømatnæringen betyr dette i praksis at dersom du har tenkt å merke din sjømat med f.eks. ASC eller MSC, så må du i tillegg sette opp et miljøregnskap.
Sjømat Norge leder det tekniske sekretariat i EU for hvilke beregningsregler som skal gjelde for marinfisk (fangst og oppdrett). Nå setter vi opp et helt eget kurs, slik at du skal kunne lære deg hvordan du utarbeidet det som heter Product Environmental Footprint,(PEF). Regnskapetskal fastsette miljøfotavtrykkene på et produkt basert på hele livsløpet til produktet.
NB! Reglene dekkes ikke av produkter som er prosessert, som f.eks. salting, røking og marinering. Dette vil det komme egne beregningsregler for senere.
Tirsdag 15. februar kl 14.30 – 16.30 blir det arrangert digitalt kurs
Du må melde deg på det hele, senest to dager før kurset arrangeres.
Vil du lese mer?
Sjømat som del av klimaløsningen
Havbruksmeldingen mangler konsekvensutredning på sentrale områder.
Hva er status for fiskeoppdrett av laks i Trøndelag? Hvordan står det til? Sjømat Norge sammen med...