Onsdag 25. Mai inviteres alle aktører innen havbruksnæringen til erfaringsseminar på Rica Hell Hotell. Rømmingskommisjonen har siden i perioden 2006- 2011 behandlet mange saker. RKA ønsker å dele sine erfaringer og inviterer derfor til seminar.
FHL oppfordrer alle til å ta del.
Program:
Havbruksnæringen i skjæringspunktet mellom utvikling, risiko og ansvar.
RKA fra 2006-2011
Møteleder: Ellen Kjos-Kendall, RKA
|
10:00 |
Åpning |
Ellen Kjos-Kendall, RKA (DnB NOR) |
|
10:10 |
RKAs erfaringer – NYTEK fra først til sist |
Lars André Dahle, RKA (Norges forskningsråd) |
|
10:50 |
Forskning for å unngå rømming – hvor står vi, og hvilke utfordringer har vi? |
Arne Fredheim, RKA (SINTEF Fiskeri og havbruk) |
|
11:20 |
Risikotenkning – teori og praksis |
Britt Stokke Lønaas, RKA (Standard Norge)
og |
|
11:50 |
Pause
|
|
|
12:05 |
Ekstrautstyr og uventede hendelser |
Hans Peter Endal, RKA (Ocea AS)
|
|
12:25 |
Bunnring og slitasje på nøter
|
Arne Fredheim, RKA (SINTEF Fiskeri og havbruk) |
|
12:45 |
Kjetting som brister som glass – veien videre! |
Britt Stokke Lønaas, RKA (Standard Norge) Aud Alming, RKA (Norges forskningsråd) |
|
13:05 |
Lunsj |
|
|
14:00 |
Settefisk på rømmen – hva gjør vi ? |
Signar Berg-Hansen, Sinkaberg-Hansen
|
|
14:30 |
Tilsynsmyndighetens rolle, ansvar og oppgaver – et nytt regime?
|
Henrik Hareide, Fiskeridirektoratet |
|
15:00 |
Hvilke tanker gjør vi oss? |
Tillitsvalgt FHL (Oppdretter)
Victor Jensen, ABYSS (Tjenesteleverandør)
Noralf Rønningen, Aqualine (Utstyrsprodusent) |
|
15:45 |
Kan Norge opprettholde en bærekraftig sjøbasert havbruksnæring? |
Fiskeri- og kystdepartementet |
|
16:05 |
Avslutning |
Ellen Kjos-Kendall, RKA (DnB NOR) |
Du kan melde deg på her:
Påmelding innen 10. mai til anita.reistad@fiskeridir.no eller tlf 468 13 498
Deltakeravgift på kr 500,- inkl. lunsj og kaffepauser.
Innbetaling til konto 7694.05.09048 (merkes ”prosjekt 7130 RKA seminar”)
Vil du lese mer?
Sjømat Norges årsarrangement 2026 avholdes i Trondheim. Hold av datoene. Påmeldingslenke og mer informasjon kommer!
Regjeringen har sendt på høring et forslag til forskrift som krever at minst 90 prosent av energibruken på...
Vi vet at sjømatnæringen er kompleks. Derfor inviterer Sjømat Norge til Sjømatskolen. Et frokostseminar for de som...