Onsdag 25. Mai inviteres alle aktører innen havbruksnæringen til erfaringsseminar på Rica Hell Hotell. Rømmingskommisjonen har siden i perioden 2006- 2011 behandlet mange saker. RKA ønsker å dele sine erfaringer og inviterer derfor til seminar.
FHL oppfordrer alle til å ta del.
Program:
Havbruksnæringen i skjæringspunktet mellom utvikling, risiko og ansvar.
RKA fra 2006-2011
Møteleder: Ellen Kjos-Kendall, RKA
10:00 |
Åpning |
Ellen Kjos-Kendall, RKA (DnB NOR) |
10:10 |
RKAs erfaringer – NYTEK fra først til sist |
Lars André Dahle, RKA (Norges forskningsråd) |
10:50 |
Forskning for å unngå rømming – hvor står vi, og hvilke utfordringer har vi? |
Arne Fredheim, RKA (SINTEF Fiskeri og havbruk) |
11:20 |
Risikotenkning – teori og praksis |
Britt Stokke Lønaas, RKA (Standard Norge)
og |
11:50 |
Pause
|
|
12:05 |
Ekstrautstyr og uventede hendelser |
Hans Peter Endal, RKA (Ocea AS)
|
12:25 |
Bunnring og slitasje på nøter
|
Arne Fredheim, RKA (SINTEF Fiskeri og havbruk) |
12:45 |
Kjetting som brister som glass – veien videre! |
Britt Stokke Lønaas, RKA (Standard Norge) Aud Alming, RKA (Norges forskningsråd) |
13:05 |
Lunsj |
|
14:00 |
Settefisk på rømmen – hva gjør vi ? |
Signar Berg-Hansen, Sinkaberg-Hansen
|
14:30 |
Tilsynsmyndighetens rolle, ansvar og oppgaver – et nytt regime?
|
Henrik Hareide, Fiskeridirektoratet |
15:00 |
Hvilke tanker gjør vi oss? |
Tillitsvalgt FHL (Oppdretter)
Victor Jensen, ABYSS (Tjenesteleverandør)
Noralf Rønningen, Aqualine (Utstyrsprodusent) |
15:45 |
Kan Norge opprettholde en bærekraftig sjøbasert havbruksnæring? |
Fiskeri- og kystdepartementet |
16:05 |
Avslutning |
Ellen Kjos-Kendall, RKA (DnB NOR) |
Du kan melde deg på her:
Påmelding innen 10. mai til anita.reistad@fiskeridir.no eller tlf 468 13 498
Deltakeravgift på kr 500,- inkl. lunsj og kaffepauser.
Innbetaling til konto 7694.05.09048 (merkes ”prosjekt 7130 RKA seminar”)
Vil du lese mer?
Årsmøte for Havbruk Vest arrangeres på Solstrand Hotel & Bad 7. februar.
Sjømat Norge søker flere medarbeidere. Vi er på jakt etter en kommunikasjonssjef og en fagsjef industri.
Sjømat Norge ønsker alle et godt sjømatår 2025.