Norske sjømat høster applaus verden rundt. Tillit i markedene er avgjørende for videre suksess. Gode hygieniske forhold i fiskeindustrien og etterfølgelse av hygieneregelverket er viktigere enn noen gang.
– Selv om vi er flinke på mange ting, har vi et klart forbedringspotensiale. Det viser ESAs kontrollrapport fra i fjor høst, sier rådgiver for helse og kvalitet i FHL, Gunn H. Knutsen.
EFTAs overvåkingsorgan ESA inspiserte høsten 2011 flere norske fiskebedrifter. 15 hvitfiskbedrifter ble besøkt, derav 6 uten forutgående varsel. ESAs rapport viser at hygieneregelverket ikke ble etterfulgt. Det er og mangler ved HACCP planene.
Fagdag
FHL ønsker å bidra til økt fokus og innsats for å sikre etterlevelse av hygieneregelverket i norsk fiskeindustri. Derfor arrangerers nå en egen fagdag med hygiene som tema.
– Vi inviterer alle medlemmer til se næmere på hva vi kan gjøre for å bli bedre. Mattilsynet er viktige i prosessen videre. De blir med oss for å fortelle hva de nå vil legge vekt på for å følge opp ESAs rapport. I tillegg har vi flere andre gode foredragsholdere som jeg er sikker på vil inspirere, sier Knutsen som har et mål klart mål med fagdagen. – Jeg tror dette blir meget bra for alle. Sammen kan vi bare bli bedre!
Program: Last ned programmet for fagdagen her
NÅR: onsdag 30. mai, 10.00 – 15.40
HVOR: Radisson Blue Airport Hotel Gardermoen
PÅMELDING: Trykk her og meld deg på før 15.mai.
Hva sa ESA? Trykk her og les nærmere om EFTAs overvåkningsorgans rapport
Vil du lese mer?
Årets tariffoppgjør for fiskeindustrioverenskomsten er vedtatt i uravstemning.
Mats skal hjelpe sjømatbransjen til å ta ned miljøpåverknadane. No byrjar han i Sjømat Norge.
De to statsrådene lyttet interessert til næringens innspill og understreket regjeringens mål om en ambisiøs næringspolitikk, også...