Norske sjømat høster applaus verden rundt. Tillit i markedene er avgjørende for videre suksess. Gode hygieniske forhold i fiskeindustrien og etterfølgelse av hygieneregelverket er viktigere enn noen gang.
– Selv om vi er flinke på mange ting, har vi et klart forbedringspotensiale. Det viser ESAs kontrollrapport fra i fjor høst, sier rådgiver for helse og kvalitet i FHL, Gunn H. Knutsen.
EFTAs overvåkingsorgan ESA inspiserte høsten 2011 flere norske fiskebedrifter. 15 hvitfiskbedrifter ble besøkt, derav 6 uten forutgående varsel. ESAs rapport viser at hygieneregelverket ikke ble etterfulgt. Det er og mangler ved HACCP planene.
Fagdag
FHL ønsker å bidra til økt fokus og innsats for å sikre etterlevelse av hygieneregelverket i norsk fiskeindustri. Derfor arrangerers nå en egen fagdag med hygiene som tema.
– Vi inviterer alle medlemmer til se næmere på hva vi kan gjøre for å bli bedre. Mattilsynet er viktige i prosessen videre. De blir med oss for å fortelle hva de nå vil legge vekt på for å følge opp ESAs rapport. I tillegg har vi flere andre gode foredragsholdere som jeg er sikker på vil inspirere, sier Knutsen som har et mål klart mål med fagdagen. – Jeg tror dette blir meget bra for alle. Sammen kan vi bare bli bedre!
Program: Last ned programmet for fagdagen her
NÅR: onsdag 30. mai, 10.00 – 15.40
HVOR: Radisson Blue Airport Hotel Gardermoen
PÅMELDING: Trykk her og meld deg på før 15.mai.
Hva sa ESA? Trykk her og les nærmere om EFTAs overvåkningsorgans rapport
Vil du lese mer?
Årsmøte for Havbruk Vest arrangeres på Solstrand Hotel & Bad 7. februar.
Sjømat Norge søker flere medarbeidere. Vi er på jakt etter en kommunikasjonssjef og en fagsjef industri.
Sjømat Norge ønsker alle et godt sjømatår 2025.