Kven har Noregs sunnaste kantine? Med enorm tilgang på masse delikat sjømat bør det vere mogeleg for di sjømatbedrift å delta.
Sjømat Norge er med i kåringa av Noregs sunnaste kantine. No oppmodar vi alle medlemsbedrifter til å delta.
– Eg veit det er så mange flotte sjømatkantiner der ute, her er det berre å hive seg med, seier fagsjef i Sjømat Norge, Trude H. Nordli.
I konkurransen gjeld det å tilby ein kombinasjon av varegruppene grove kornprodukter, frukt/grønt og sjømat, altså det vi skal ete #MerAv.
Konkurransen skal bidra til å framme innovative og smaksrike rettar med sunne matvarer som vi alle bør ete #MerAv, slik at kantinegjestene vert frista til å ta sunnare val.
Konkurransen er for dei som driv kantineverksemd, både kantinekjeder og enkeltståande kantiner. Du melder deg på her
Vi skal kåre Noreg sitt beste tilbud av Sunn Mat med #MerAv-råvarer som seljast og serverast i kantiner. I konkurransen gjeld det å tilby ein kombinasjon av varegruppene grove kornprodukter, sjømat og frukt/grønt. Dette skal inngå i kantinetilbudet i løpet av konkurranseperioda. Juryen vil i tillegg til å vurdere maten vektlegge eksponering, profilering av deltakinga og salsauke i perioda.
Påmelding opnar 1.september. Konkurranseperioda er frå 1.oktober til og med 31. desember 2022. Konkurransens vinnarar lanseres på eige arrangement på UMAMI messen på Lillestrøm i februar 2023.
Vil du lese mer?
Mattilsynet og Helsedirektoratet trenger mer ressurser for å gi gode kostholdsråd til barn og unge.
Meldingens viktigste formål er å gjøre Norge bedre forberedt på kriser og krig.
– Min opplevelse er at vi jobber nå enda tettere på problemstillingene, sier Skaar Amthor.