– Me ønskjer å vidareformidle gode rutinar. Det er viktig å førebyggje direkte eller indirekte overføring av smittestoff, seier rådgjevar i fiskehelse og kvalitet i FHL, Gunn H. Knutsen.
Fyrste mars 2010 kom nytt hygieneregelverk for matproduksjon. FHL utarbeida den gong ein eigen rettleiar for om etterleving av krav til personleg hygiene blant dei tilsette i sjømatbedrifter på ein god måte. Den inneheld og mal for eigenerklæring frå dei tilsette samt helsesertifikat frå bedriftshelsetenesta. Tanken er at dei beskrivne rutinane vert innarbeidd i eigenkontrollen.
No er rettleiaren omsett til engelsk og samstundes er også den norske utgåva oppdatert
– Det er stadig nye lærdommar å ta med seg. Me har som mål å revidere denne ved endring av regelverket, med minimum kvart femte år, seier Knutsen.
Retteiaren rettar seg mot alle verksemder som handterer fiskerivarer, for eksempel fiskemottak, fiskeslakterier, fileterings- og bearbeidingsanlegg, skjellmottak.
NORSK UTGÅVE: Trykk og last ned her
ENGELSK UTGÅVE: Trykk og last ned her.
Vil du lese mer?
Stortinget har sluttet seg til et bredt forlik om fremtidig regulering av havbruksnæringen
Sjømat Norges styreleder, Line Ellingsen, er valgt inn som visepresident i NHO.
Stadig mer teknologitunge sjøanlegg innen havbruk stiller nye krav til sikker og stabil strømforsyning. For å møte...