En rekke utredninger de siste årene har dokumentert et stort potensial for økt matproduksjon og verdiskaping gjennom havbruk langs norskekysten. En avgjørende faktor for å kunne realisere potensialet er tilgang til sjøareal og gode produksjonslokaliteter.
Forskningskonsernet Nofima er i ferd med å avslutte et prosjekt om hva havbruksnæringen skal gjøre for å sikre seg adgang til nødvendige lokalitetsressurser. I arbeidet er det kommet fram at et flertall av oppdretterne (63%) anser lokalitetstilgang som viktigste faktor for å utvikle produksjonen videre.
Rapporten blir lagt fram på en egen konferanse på Værnes onsdag 8. oktober. Prosjektet er finansiert av FHF (Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond) og samarbeidspartnere er Universitetet i Tromsø, Sintef Fiskeri- og Havbruk og Bygdeforskning.
Ytterligere informasjon om program og påmelding finnes på Nofimas nettsider.
Vil du lese mer?
Sjømat Norge leverte nylig sitt høringssvar til Nærings- og fiskeridepartementets høringsnotat av 25. november 2024 om forslag...
Sjøfartsdirektoratet har laget et skriv som forklarer hvordan røktere og akvateknikere registrerer fartstid.
På syv av ni av områder signaliserer Havforskningsinstituttet redusert risiko for havbruksnæringen.