Årsarrangementet er blitt den sentrale møteplassen for sjømatnæringen, politikere, forvaltning og tilknyttet virksomhet de siste årene.
Rammen for arrangementet:
Tirsdag 4. april
Kl 1800: Medlemsmøter for hhv Havbruk og Industri
Kl 2000: Sammenkomst med enkel servering for medlemmer
Onsdag 5. april
Kl 0900: Felles medlemsmøte
Kl 1200: Lunsj
Kl 1300: Årskonferanse med fagprogram (last ned)
Kl 1930: Festmiddag (med etterlag på Skarven)
Torsdag 6. april
Kl 0900: Generalforsamling
Kl 1200: Lunsj
NHO arrangerer Morgenkaffe om Brexit 5. april 0800-1000 på samme hotell.
PROGRAM ÅRSKONFERANSEN 5. APRIL:
Verden er i endring. Økt proteksjonisme preger markeder verden over og skaper nye utfordringer for Norge som er avhengig av handel med Europa og resten av verden. Hvordan kan uroen ramme norsk næringsliv og arbeidsplasser? Hva betyr dette for sjømatnæringen? Hva gjør myndighetene for å sikre bedre adgang til markedene? Møt ekspertene – ta debatten med politikerne!
Ordstyrer: Øyvind A. Haram
1300-1320 Velkommen!
Styreleder Inger-Marie Sperre, Sjømat Norge
1320-1340 Fremtidsrettet norsk sjømatpolitikk.
Statsråd Per Sandberg, Nærings- og fiskeridepartementet
1340-1350 Pause
NORSK SJØMATNÆRING OG HANDEL I EN UROLIG VERDEN
1350-1410 EØS-avtalen og markedsadgang i et Europa i endring
Statsråd Frank Bakke-Jensen, Utenriksdepartementet.
1410-1425 Uro i mange markeder – hvordan kan dette ramme norsk næringsliv og sjømatnæringen?
Øystein Dørum (sjeføkonom, NHO)
1425-1525 Samtale om forholdet til Europa og øvrige verden – og hvordan framtida kan se ut for norsk sjømatnæring
Statsråd Frank Bakke-Jensen (EU- og EØS-minister i Utenriksdepartementet), statssekretær Roy Angelvik (Nærings- og fiskeridepartementet), Ola Borten Moe (nestleder i Senterpartiet), Hans Kristian Amundsen (sekretariatsleder Arbeiderpartiets stortingsgruppe) og Inger-Marie Sperre (styreleder i Sjømat Norge) i samtale med Christian Chramer (Kommunikasjonsdirektør i NHO)
1525-1555 Pause. Lett servering
1555-1630 Normalisering av relasjonene mellom Kina og Norge – om «Sør-Troms-kanalen» og hvordan næringen selv aktivt har bidratt.
Gerhard Heiberg, Geir Lundberg (Gratanglaks) og Børge Arvesen (Kleiva Fiskefarm) i samtale med Christian Chramer (Kommunikasjonsdirektør i NHO)
UNG FRAMTIDSTRO – TROSS ENDRINGER LANGS KYSTEN
1630-1700 Hva skjer på kysten? Utvikling i bosetning, demografi og næringsliv.
Professor Erlend Bullvåg, Nord Universitet
1700-1750 Unge i næringa med tro på framtida i sjømatnæringa.
Fredrik Nordøy (Nordøy Sea AS), Cilia Holmes Indahl (Aker Biomarine), Robert Sørheim Olsen (ROVas) og Espen Lorentsen (student ved Norges Fiskerihøgskole) i samtale med Øyvind A. Haram
1750-1800 Oppspill til festaften
1930-2000 Aperitif
2000-2300 Festmiddag. Vi inviterer til etterlag på Skarven etter festmiddagen.
(med forbehold om endringer i programmet)
Vil du lese mer?
Hvilke matvarer skal det være mulig å markedsføre til barn?
Hva mener vi om regelverk for akvakultur på land?
Hvordan skal havområdene forvaltes? Sjømat Norge har gitt sine innspill til Miljødirektoratet.