Handelshindringer var tema da FHL og Fiskarlaget inviterte til frokostseminar i Oslo denne uken. Til tross for at sjømaten nytes i stadig flere land er handelshindringer er en del av norsk sjømats hverdag. Straffetoll, gebyrer og importvern er dagligdags.
Gikk du glipp av det hele? Her kan du laste ned foredragene fra foredragsholderene.
277 grader nord: Ostetoll, fiskeeksport og handelspolitikk
v/ Arne Melchior, seniorforsker, NUPI
Fisk versus jordbruk. Nærings- og handelspolitikk
v/ Ivar Gaasland, postdoc, Institutt for økonomi, Universitetet i Bergen
Norge – sårbår på utsiden: Erfaringer med norsk sjømatnærings kamp for adgang til EU-markedet?
v/ Torben Foss, partner, PwC
Sluttinnlegg Norges Fiskarlag
v/Jan Skjærvø, generalsekretær
Vil du lese mer?
Sjømat Norge understreker viktigheten av en bærekraftig og forutsigbar forvaltning av snøkrabben som en ny og verdifull...
Hvilke matvarer skal det være mulig å markedsføre til barn?
Hva mener vi om regelverk for akvakultur på land?