Direktør for miljø og helse i FHL, Henrik Stenwig, koordinerer det tekniske sekretariatet som også inkluderer SINTEF, Marine Harvest, Norway Pelagic, Norway Seafoods og flere andre europeiske interesseorganisasjoner og sjømatbedrifter. Kommisjonen er representert ved DG ENV og DG MARE som deltar som aktive observatører.
Gruppen møttes nylig i Brussel, og skal på oppdrag fra Europakommisjonen utvikle et europeisk system for miljøregnskap (fotavtrykksmåling) av sjømatprodukter, noe Kommisjonen gjennom nytt regelverk, vil legge til grunn for blant annet miljøinformasjon til forbrukere. Dette systemet vil kunne være av stor verdi for den norske sjømatnæringen.
Vil du lese mer?
Bærekraftig produsert mat fra havet er et viktig bidrag i arbeidet for å nå våre klimaforpliktelser. Havbruksnæringen...
Årsmøtet til Sjømat Nore Havbruk Vest finner sted på Solstrand Hotell & Bad fredag 13. februar kl....
Arbeidsmiljøloven gjelder for dykkervirksomhet i havbruk. Sjømat Norge minner om at Landsorganisasjonen i Norge, Norsk Sjømannsforbund og...