FHL, NSL og Norges Råfisklag ble i dag enige om nye minstepriser i Råfisklagets distrikt. Torskeprisen løftes med opptil en krone kiloet, også på annen torskefisk ble det oppnådd enighet om justering av minsteprisene oppover.
Det har den senere tiden vært diskusjoner mellom industrien og Norges Råfisklag når det gjelder markedsmessig inndeling av vektklasser for torsk. For å få en faglig god vurdering av dette spørsmålet så er det igangsatt en evaluering i regi av Nofima som skal sluttføres før prisdrøftingene i september.
Nye minstepriser er som følger:
Torsk/skrei over 6,5 kg: 18,50 som er en økning på 1,-
Torsk/skrei 2,5 – 6,5 kg: 15,50 som er en økning på 1,-
Torsk/skrei 1,0 – 2,5 kg: 13,50 som er en økning på 0,75
Torsk/skrei under 1 kg: 10,- som er en økning på 0,75
Hyse, minst 8 hg, snørefanget: 11,- som er en økning på 0,25
Hyse, minst 8 hg, alle anv.: 8,50 som er en økning 0,25
Hyse under 8 hg, alle anv: Videreføres på 5,50
Sei minimum 2,3 kg: 10,- som er en økning på 0,50
Sei 1,2 til 2,3 kg: 7,75 som er en økning på 0,50
Sei under 1,2 kg: Videreføres på 6,-
Kvitlange minst 2 kg: 9,- som er en økning på 1,50
Kvitlange 0,7 – 2 kg: 7,50 som er en økning på 1,-
Kvitlange under 0,7: Videreføres på 4,-
Brosme minst 2 kg: 8,25 som er en økning på 0,75
Brosme 1-2 kg: 6,25 som er en økning på 0,75
Brosme under 1 kg: Videreføres på 4,-
Blåkveite minst 2 kg: 21,50 som er en økning på 1,50
Blåkveite 1-2 kg: 16,50 som er en økning på 1,50
Blåkveite under 1 kg: 12,50 som er en økning på 1,50
Uer, sløyd uten hode minst 5 hg: Videreføres på 10,-
Uer, rund minst 7 hg: 9,50 som er en økning på 1,-
Rogn av kvitlange til konsum: 10,-som er en økning på 1,50
Øvrige priser videreføres.
Perioden er 18.05-18.09.2011
Vil du lese mer?
Sjømat Norge leverte nylig sitt høringssvar til Nærings- og fiskeridepartementets høringsnotat av 25. november 2024 om forslag...
Sjøfartsdirektoratet har laget et skriv som forklarer hvordan røktere og akvateknikere registrerer fartstid.
På syv av ni av områder signaliserer Havforskningsinstituttet redusert risiko for havbruksnæringen.