• Fagområder
  • Om oss
    • Styret
    • Øvrige tillitsvalgte
    • Administrasjonen
    • Forhandlingsutvalg
    • Seafood Federation
  • Medlem
    • Medlemsfordeler
  • Materiell
  • Kontakt
  • English
  • Fagområder
  • Om oss
    • Styret
    • Øvrige tillitsvalgte
    • Administrasjonen
    • Forhandlingsutvalg
    • Seafood Federation
  • Medlem
    • Medlemsfordeler
  • Materiell
  • Kontakt
  • English
Sjomatnorge.no > Sjømat Norge > Bedømmelse av tekstur i laksefilet

Bedømmelse av tekstur i laksefilet

Publisert 06.04.2010 av Sjømat Norge

Sjømat Norge

Tekstur er et område hvor det har vist seg vanskelig å lage metoder som er objektive. Fasthet i filet, spalting, gaping, bløthet og elastisitet er ord som brukes for å beskrive kvalitet eller mangel på sådan. 

Særlig er det viktig med klare mål på kvalitetsegenskaper i kommunikasjon med kunder, men også for å forstå sammenheng mellom styring av prosesser og kvalitet i sluttproduktet hvor forbedring i egen bedrift er målet.

Som et hjelpemiddel til å bedømme spalting, mangel på elastisitet og bløthet i laksefilet, ble det laget en brosjyre som ved hjelp av bilder gir en enkel veiledning som kan brukes til sette karakterer på disse egenskapene. 

Veilederen er et resultat fra prosjektet “Industritest og opplæring” som ble finansiert av Fiskeri og havbruksnæringens forskningsfond (FHF). 

Bestilling: 

Brosjyren er trykket i glanset papir og sendes vederlagsfritt til de som bestiller den fra FHL i Tromsø v/Gunhild Henriksen, gunhild.henriksen@fhl.no eller på telefon 99 11 00 00


Vil du lese mer?

Japanske sjømatorganisasjoner besøker Norge  

Publisert 06.04.2010 Sjømat Norge

Japanske sjømatorganisasjoner besøker Norge for å styrke samarbeidet.

Valg 2025 – Hva nå?

Publisert 06.04.2010 Sjømat Norge

Valg 2025: Slik påvirkes sjømatnæringen

Hva er bærekraftig fôr? 

Publisert 06.04.2010 Sjømat Norge

Nytt rammeverk presentert på Aqua Nor.

Sjømat Norge - en landsforening i NHO

firmapost@sjomatnorge.no

99 11 00 00

Postboks 5471 Majorstuen, 0305 Oslo

  • Om oss
  • Styret
  • Øvrige tillitsvalgte
  • Administrasjonen
  • Forhandlingsutvalg
  • Seafood Federation
  • Høringsuttalelser
  • Kalender
  • Fagområder
  • Materiell
  • Presse

Designet og utviklet av Journey Agency

  • facebook
  • instagram
  • twitter-x
  • paper
  • Personvern
  • Cookies