Tekstur er et område hvor det har vist seg vanskelig å lage metoder som er objektive. Fasthet i filet, spalting, gaping, bløthet og elastisitet er ord som brukes for å beskrive kvalitet eller mangel på sådan.
Særlig er det viktig med klare mål på kvalitetsegenskaper i kommunikasjon med kunder, men også for å forstå sammenheng mellom styring av prosesser og kvalitet i sluttproduktet hvor forbedring i egen bedrift er målet.
Som et hjelpemiddel til å bedømme spalting, mangel på elastisitet og bløthet i laksefilet, ble det laget en brosjyre som ved hjelp av bilder gir en enkel veiledning som kan brukes til sette karakterer på disse egenskapene.
Veilederen er et resultat fra prosjektet “Industritest og opplæring” som ble finansiert av Fiskeri og havbruksnæringens forskningsfond (FHF).
Bestilling:
Brosjyren er trykket i glanset papir og sendes vederlagsfritt til de som bestiller den fra FHL i Tromsø v/Gunhild Henriksen, gunhild.henriksen@fhl.no eller på telefon 99 11 00 00
Vil du lese mer?
Sjømat Norge støtter Fiskeridirektoratets nye tiltak til reguleringer rundt turistfiske i sjø.
Sjømat Norge leverte nylig sitt høringssvar til Nærings- og fiskeridepartementets høringsnotat av 25. november 2024 om forslag...
Sjøfartsdirektoratet har laget et skriv som forklarer hvordan røktere og akvateknikere registrerer fartstid.