Takk for sist til alle som deltok på årskonferansen før påske. Spesielt hyggelig var det at nesten 30 studenter og kommende arbeidstakere i næringen deltok sammen med oss. Mange har spurt om få tilgang til noen av de 30 foredragene som ble holdt i løpet av de to dagene.
Du finner pdf-versjoner av de aller fleste ved å klikke på programmet under.
Program, torsdag 13. – 14. mars:
|
11.30-12.15 |
Registrering og lunch
|
|
12.15-18.00 |
Midtnorsk havbrukslag med blikk på framtida
|
|
12.15-12.30 |
Åpning viktige saker for midtnorsk havbruksnæring
|
|
12.30-13.00 |
Midtnorsk Havbruksnæring produksjon og markedsutsikter
|
|
13.00-13.30 |
Blå og grønn næringsmiddelindustri felles utfordringer og muligheter?
|
|
13.30-14.00 |
Kaffepause
|
|
14.00-14.20 |
Oppdrettsnæringa med skråblikk på fortid og framtid
|
|
14.20-14.50 |
Midtnorsk havbruksnæring bærekraftig matproduksjon med internasjonal suksess
|
|
14.50-15.30 |
Hvordan kommuniserer vi mulighetene?
|
|
15.30-16.00 |
Kaffepause
|
|
16.00-18.00 |
Rekrutteringstreff
|
|
18.00-18.30 |
Medlemsmøte med valg av arbeidsutvalg
|
|
20.00 |
Felles middag og sosialt samvær |
Midtnorsk Havbrukslag – fagsesjon settefisk
|
09.00-09.30 |
Visjon nullflukt forventninger og krav til settefiskprodusentene
|
|
09.30-10.00 |
Risikovurdering sett fra karkanten,
|
|
10.00-10.30 |
Hvordan blir en standard til?- muligheter på settefisksiden
|
|
10.30-11.00 |
Kaffepause
|
|
11.00-12.00 |
Smoltproduksjon for utsett hele året viktige fysiologiske hensyn
|
|
12.00-12.30 |
Gjennomgang av ny driftsforskrift orientering og mulighet for innspill
|
|
12.30-13.00 |
Oppsummering og diskusjon |
Midtnorsk Havbrukslag – fôr og foringsteknologi
|
09.00-09.30 |
Råstofftilgang og bærekraft i framtidig perspektiv
|
|
09.30-10.00 |
Teknologiske aspekter ved fôrproduksjon og fôringsteknologi
|
|
10.00-10.30 |
Fôr og kjøttkvalitet
|
|
10.30-11.00 |
Kaffepause
|
|
11.00-11.30 |
Sesongvariert fôring – gode fôrvalg for laks gjennom produksjonssyklusen
|
|
11.30-12.00 |
Innfarging og pigmentbruk
|
|
12.00-12.30 |
Oppdrettslaksens betydning for et godt kosthold
|
|
12.30-13.00 |
Oppsummering og diskusjon |
Midtnorsk Havbrukslag – teknisk drift
|
09.00-09.30 |
Rømmingsforebygging og omdømme
|
|
09.30-10.00 |
Visjon nullflukt – forventninger og krav til oppdretterne
|
|
10.00-10.30 |
Rømmingskommisjonens arbeid
|
|
10.30-11.00 |
Kaffepause
|
|
11.00-11.30 |
Hvordan blir en standard til? – revisjon av NS 9415
|
|
11.30-12.00 |
Utvikling av intelligente systemer for sikker transport og operasjon ved havbruksanlegg
|
|
12.00-12.30 |
Utfordringer sett fra merdkanten
|
|
12.30-13.00 |
Oppsummering og diskusjon |
Midtnorsk Havbrukslag – Fiskehelse
|
09.00-09.30 |
Helsestatus for Midtnorsk Havbruksnæring
|
|
09.30-10.00 |
VHS - risikobilde og bekjempelse
|
|
10.00-10.30 |
Lakselus – utfordringer knyttet til redusert følsomhet for avlusningsmiddel
|
|
10.30-11.00 |
Kaffepause
|
|
11.00-11.30 |
Praktiske erfaringer med avlusning i store enheter
|
|
11.30-12.00 |
Ny slakteriforskrift – prosess og utfordringer for næringa,
|
|
12.00-12.30 |
Videre bekjempelse av PD – hva gjør vi ved eventuelt utbrudd sør for Hustavika?
|
|
12.30-13.00 |
Oppsummering og diskusjon |
Vil du lese mer?
Hanna Bakke-Jensen (30) blir ny sekretariatsleder av Biomarint forum. Hun er i dag rådgiver i Norges Fiskarlag og...
Sjømat Norge møtte i høringer i finanskomiteen og næringskomiteen i etterkant av fremleggelsen av statsbudsjettet for 2026....
Sjømat Norge er overrasket over at det legges frem forslag om nye avgifter på både havbruk og...