Takk for sist til alle som deltok på årskonferansen før påske. Spesielt hyggelig var det at nesten 30 studenter og kommende arbeidstakere i næringen deltok sammen med oss. Mange har spurt om få tilgang til noen av de 30 foredragene som ble holdt i løpet av de to dagene.
Du finner pdf-versjoner av de aller fleste ved å klikke på programmet under.
Program, torsdag 13. – 14. mars:
11.30-12.15 |
Registrering og lunch
|
12.15-18.00 |
Midtnorsk havbrukslag med blikk på framtida
|
12.15-12.30 |
Åpning viktige saker for midtnorsk havbruksnæring
|
12.30-13.00 |
Midtnorsk Havbruksnæring produksjon og markedsutsikter
|
13.00-13.30 |
Blå og grønn næringsmiddelindustri felles utfordringer og muligheter?
|
13.30-14.00 |
Kaffepause
|
14.00-14.20 |
Oppdrettsnæringa med skråblikk på fortid og framtid
|
14.20-14.50 |
Midtnorsk havbruksnæring bærekraftig matproduksjon med internasjonal suksess
|
14.50-15.30 |
Hvordan kommuniserer vi mulighetene?
|
15.30-16.00 |
Kaffepause
|
16.00-18.00 |
Rekrutteringstreff
|
18.00-18.30 |
Medlemsmøte med valg av arbeidsutvalg
|
20.00 |
Felles middag og sosialt samvær |
Midtnorsk Havbrukslag – fagsesjon settefisk
09.00-09.30 |
Visjon nullflukt forventninger og krav til settefiskprodusentene
|
09.30-10.00 |
Risikovurdering sett fra karkanten,
|
10.00-10.30 |
Hvordan blir en standard til?- muligheter på settefisksiden
|
10.30-11.00 |
Kaffepause
|
11.00-12.00 |
Smoltproduksjon for utsett hele året viktige fysiologiske hensyn
|
12.00-12.30 |
Gjennomgang av ny driftsforskrift orientering og mulighet for innspill
|
12.30-13.00 |
Oppsummering og diskusjon |
Midtnorsk Havbrukslag – fôr og foringsteknologi
09.00-09.30 |
Råstofftilgang og bærekraft i framtidig perspektiv
|
09.30-10.00 |
Teknologiske aspekter ved fôrproduksjon og fôringsteknologi
|
10.00-10.30 |
Fôr og kjøttkvalitet
|
10.30-11.00 |
Kaffepause
|
11.00-11.30 |
Sesongvariert fôring – gode fôrvalg for laks gjennom produksjonssyklusen
|
11.30-12.00 |
Innfarging og pigmentbruk
|
12.00-12.30 |
Oppdrettslaksens betydning for et godt kosthold
|
12.30-13.00 |
Oppsummering og diskusjon |
Midtnorsk Havbrukslag – teknisk drift
09.00-09.30 |
Rømmingsforebygging og omdømme
|
09.30-10.00 |
Visjon nullflukt – forventninger og krav til oppdretterne
|
10.00-10.30 |
Rømmingskommisjonens arbeid
|
10.30-11.00 |
Kaffepause
|
11.00-11.30 |
Hvordan blir en standard til? – revisjon av NS 9415
|
11.30-12.00 |
Utvikling av intelligente systemer for sikker transport og operasjon ved havbruksanlegg
|
12.00-12.30 |
Utfordringer sett fra merdkanten
|
12.30-13.00 |
Oppsummering og diskusjon |
Midtnorsk Havbrukslag – Fiskehelse
09.00-09.30 |
Helsestatus for Midtnorsk Havbruksnæring
|
09.30-10.00 |
VHS - risikobilde og bekjempelse
|
10.00-10.30 |
Lakselus – utfordringer knyttet til redusert følsomhet for avlusningsmiddel
|
10.30-11.00 |
Kaffepause
|
11.00-11.30 |
Praktiske erfaringer med avlusning i store enheter
|
11.30-12.00 |
Ny slakteriforskrift – prosess og utfordringer for næringa,
|
12.00-12.30 |
Videre bekjempelse av PD – hva gjør vi ved eventuelt utbrudd sør for Hustavika?
|
12.30-13.00 |
Oppsummering og diskusjon |
Vil du lese mer?
Sjømathandelen med USA preges fortsatt av stor uro.
Regjeringens havbruksmelding kan skape ekstra uro, mener Sjømat Norge.
Sjømat Norge har ansatt Caroline Lunde Ellingsen som ny fagsjef industri.