Sjømat Norge har i lang tid etterlyst etablering av A-krim senter i den nordligste delen av landet, og at A-krimsentrene må få økte ressurser. Erfaringene viser at et sterkt tverretatlig samarbeid er det som gir gode resultater.
Stine Akselsen, direktør industri i Sjømat Norge er fornøyd med at dette nå følges opp.
– Det store flertallet av bedrifter i fiskerinæringa er seriøse og lovlydige, og disse må sikres en likeverdig konkurranse. Arbeidslivskriminalitet må slås hardt ned på, og regelverket må være likt for alle. Flere ressurser til a-krimsenterne, og nyetableringer i alle regioner med en betydelig fiskerinæring er et av de viktigste tiltakene som kan gjøres i kampen mot arbeidslivskriminalitet i næringa. I tillegg har det også vært avgjørende å få på plass en mulighet for informasjonsutveksling mellom de samarbeidende myndighetene på området.
Sjømat Norge har selv tatt offensiv grep gjennom etableringen av prosjektet «Kvit fisk» som Sjømat Norge driver sammen med NNN, Sjømannsforbundet, NHO Service og Handel og Norges Fiskarlag. Prosjektet ble etablert med hensikt å begrense arbeidslivskriminaliteten. Sjømat Norge har tatt en tydelig posisjon i debatten for et seriøst og ryddig arbeidsliv, og for bedre kontrollregimer på både a-krim og ressurskriminalitet.
– Vi er svært fornøyde med å se at flere av disse tiltakene er fulgt opp av regjeringen og også forankret hos opposisjonen.
Vil du vite mer?
Vil du lese mer?
Hvilke matvarer skal det være mulig å markedsføre til barn?
Hva mener vi om regelverk for akvakultur på land?
Hvordan skal havområdene forvaltes? Sjømat Norge har gitt sine innspill til Miljødirektoratet.