Sentrale aktører i sjømatnæringen har kommet fram til at logistikk- og driftskostnader i dag utgjør opptil 15 % av salgsverdien for sjømat. Bruk av standardiserte merkings- og sporbarhetsordninger kan redusere driftskostnadene og tiden og ressursene som kreves for å oppfylle juridiske forpliktelser, redusere driftskostnadene og samtidig møte økende krav fra kunder og forbrukere, inkludert krav til bærekraft.
På frokostmøtet kan du få høre mer om innholdet i standarden, fra representanter som har deltatt i arbeidet med standarden og/eller bruker den.
0830 | Velkommen Standard Norge |
Sporbarhet og bærekraftig utvikling av sjømat – Hvordan kan standardisering bidra? Henrik Stenwig, Sjømat Norge |
|
Hvorfor har dette europeiske arbeidet vært viktig for Norge? Tor Mühlbradt, Innovasjon Norge |
|
Hva er forskjellen mellom NS 9405 og NS-EN 17099? Terje Menkerud, GS1 |
|
Hvordan kan en europeisk standard for merking av sjømatprodukter bidra til en mer kostnadseffektiv og transparent transport til Europa Jonas Arne Bjørnødegård, DB Schenker |
|
Hvordan kan en standard forenkle logistikken og sporbarheten, og samtidig redusere utfordringene for norske sjømateksportører? Sandra Sæther, Seaborn |
|
Spørsmål og diskusjon | |
1030 | Avslutning |
Vil du vite mer?
Vil du lese mer?
Sjømathandelen med USA preges fortsatt av stor uro.
Regjeringens havbruksmelding kan skape ekstra uro, mener Sjømat Norge.
Sjømat Norge har ansatt Caroline Lunde Ellingsen som ny fagsjef industri.