– Det er for tiden ikke lovpålagt med en slik ekstra kontroll. Vi ønsker likevel at alle våre medlemmer ivaretar sikkerheten på best mulig måte, sier fagsjef i Sjømat Norge, Arild Rød.
Nylig vedtok Bransjegruppe Havbruk i Sjømat Norge å støtte initiativet, og alle medlemmer oppfordres heretter å bruke den nye sjekklisten.
– Det er en sjekkliste med 12 spørsmål, som tar kort tid å gå igjennom. Det viktigste er at en har tenkt igjennom dette på forhånd. Vi har ingen liv å miste. Sikkerheten skal stå i høysete også i denne delen av det vi driver med, sier Arild Rød som ber alle medlemmer å bruke sjekklisten ved bruk av dykkertjenester.
LAST NED: Sjekkliste for oppdragsgiver ved bruk av innleide dykkertjenester i havbruksnæringen.
Vil du vite mer?
Vil du lese mer?
Hvilke matvarer skal det være mulig å markedsføre til barn?
Hva mener vi om regelverk for akvakultur på land?
Hvordan skal havområdene forvaltes? Sjømat Norge har gitt sine innspill til Miljødirektoratet.