– Fremtiden vil bli utrolig spennende. Tenk bare på alle de mulighetene som ligger der. Teknologien har få begrensninger, sier direktør for næringsutvikling og samfunnskontakt i Sjømat Norge, Aina Valland.
Sammen med Tekna havbruk åpner Sjømat Norge nok en gang dørene og inviterer til den blå matrevolusjon. Denne gangen er det kunnskap og teknologi det skal dreie seg om. Møtet i Trondheim har også Akvarena som medarrangør.
– Denne våren ser vi fremover. Tidligere har vi diskutert velferd, areal og bærekraft. 19. mai inntar vi Trondheim, der vi spør hvordan vi skal få til en kunnskapsrevolusjon.
– Hva ligger i det?
– Skal vi nå målene om å øke produksjonen trenger vi mer teknologi og kunnskap. Både nåværende og tidligere regjering har sagt at vi skal være verdensledende på havbruk. Innovasjon er et stikkord for å klare å holde på den posisjonen.
Godt program
Som tidligere møter i Oslo og Tromsø blir det også en rekke spennende foredrag under møtet i Trondheim.
– Vi får presentert helt ny teknologi folk knapt har hørt om. I tillegg har vi utfordret Innovasjon Norge på hva de tenker om sin rolle i årene som kommer. Solveig Van Nes i Bellona vil være der, den nye direktøren i Sintef Fisker og Havbruk, vi skal snakke om bioteknologi og se på hvordan vi kan overføre kunnskap fra petroleum til havbruk, sier Valland og ber alle om å melde seg på seminaret.
Vil du vite mer?
Vil du lese mer?
Sjømat Norge understreker viktigheten av en bærekraftig og forutsigbar forvaltning av snøkrabben som en ny og verdifull...
Hvilke matvarer skal det være mulig å markedsføre til barn?
Hva mener vi om regelverk for akvakultur på land?