Laks gir i dag grunnlag for en viktig verdiskapning i regionen gjennom elvefiske, sjølaksefiske og oppdrett. Midtnorge har mange av landets beste lakseelver, det er den regionen som kanskje best har greid å videreføre tradisjonene med sjølaksefiske og kan vise til en oppdrettsnæring som utmerker positivt på mange områder.
I løpet av det siste året har vi bidratt til å sikre at de tre laksenæringene kan vokse og trives side om side. Bedre samhandling har mellom de tre næringene har vært et sentralt stikkord. Samtidig har havbruklaget en stor tro på at betydelig bedre dokumentasjon av miljøeffekter er en forutsetning for å iverksette målrettede tiltak for å en enda mer miljøbevisst matvare produsent.
Hvordan kan en havbruksbedrift på en best mulig måte ivareta helse- miljø og sikkerhet på en lokalitet? Hva gjør vi hvis en ulykke skulle ramme oss? Dette er hovedtemaet for dag 2. Men det blir også anledning til å høre om torsken som nå ser lyset i enden av tunnelen, og hva fôrselskapene ønsker å fokusere på i tiden fremover.
Vi tror dette kan bli to dager med et positivt faglig påfyll, diskusjon og sosialt samvær med mennesker interessert i laks og havbruk. Du er velkommen!
Vil du lese mer?
Sjømat Norge understreker viktigheten av en bærekraftig og forutsigbar forvaltning av snøkrabben som en ny og verdifull...
Hvilke matvarer skal det være mulig å markedsføre til barn?
Hva mener vi om regelverk for akvakultur på land?