Kurset ble arrangert på Clarion Hotel Bergen Airport. Deltakere var i hovedsak personell med ansvar for daglig oppfølging av fisk i settefiskanlegg, kvalitetsansvarlige og teknisk personell.
I tillegg til foredrag og presentasjoner ble det brukt en del tid på gruppearbeid, bl.a. med orientering fra oppdrettsbedrifter om hvordan det jobbes systematisk med rømmingssikring i virksomheten.
Fiskeridirektoratet bidro med informasjon om smoltoffensiven og nye faktaark og sjekklister som er utarbeidet basert på erfaringer fra denne.
Leder for rømmingskommisjonen, Lars Andre Dahle, oppsummerte erfaringer fra rømmingstilfeller som har vært, og FHL orienterte om arbeidet med rømmingssikring og viktigheten av god kommunikasjon i hverdagen og når “uhellet er ute”.
Presentasjoner fra kurset kan lastes ned nedenfor.
Vil du lese mer?
Eirik Koren blir ny kommunikasjonssjef i Sjømat Norge.
Medlemsmøte Havbruk Nord 2026 i Stokmarknes.
Sjømat Norge leverte nylig sitt innspill til Sjøfartsdirektoratets høring av forslag til ny forskrift om bygging, utrustning...