• Fagområder
  • Om oss
    • Styret
    • Øvrige tillitsvalgte
    • Administrasjonen
    • Forhandlingsutvalg
    • Seafood Federation
  • Medlem
    • Medlemsfordeler
  • Materiell
  • Kontakt
  • English
  • Fagområder
  • Om oss
    • Styret
    • Øvrige tillitsvalgte
    • Administrasjonen
    • Forhandlingsutvalg
    • Seafood Federation
  • Medlem
    • Medlemsfordeler
  • Materiell
  • Kontakt
  • English
Sjomatnorge.no > Sjømat Norge > 32 millioner måltid

32 millioner måltid

Publisert 03.01.2013 av Sjømat Norge

Sjømat Norge

Norges Sjømatråd presenterte torsdag 3. januar 2013 sjømatstatistikken for fra Norge i 2012. Tallene viser eksport for 51,6 milliarder kroner i fjor. Dette er en nedgang for andre året på rad.

– Tallene viser ustabiliteten i finansmarkedene. Først og fremst i Europa, sier administrerende direktør i Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening, Geir Andreassen.

– Jeg vil likevel si at tallene er fantastiske. Med slik uro, er det egentlig utrolig at vi har eksport så mye sjømat. Vi ser at flere ønsker å spise sunn mat, særlig laks, der øker jo også volumet.

Geir Andreassen, adm dir FHL  FOTO: FHLAvhengighet

I torskesektoren har eksporttallene gått ned med 1,5 milliarder sammenlignet med året før. For laks og ørret er det derimot en økning med 449 millioner kroner.

– Havbruksnæringen har prestert svært godt. Det dokumenterer hvor fantastisk sterkt laks er i konkurranse med andre matvarer fremhever Andreassen.

En av årsakene til nedgangen i verdi har vært store priskutt. Dette har vært gjort for å kunne beholde posisjonen i markedet. En ser nå at Norge er den desidert største leverandøren til både EU og Russland.

– Disse to markedene er svært viktige for norsk sjømatnæring. Det er derfor viktig alle kan delta. Slik er det ikke på Russland der bare noen selskap kan selge laks, sier Andreassen.

Bør øke
Fiskeri- og  havbruksnæringens landsforening har lagt vekt på behovet for økt sjømatproduksjon i årene som kommer. Selv om eksportverdien gikk ned i 2012 er det håp om verdivekst i årene som kommer tror FHLs administrerende direktør.

– Torskekvoten er rekordhøy. Vi ser også at Verdens Helseorganisasjon mener folk bør spise mer sjømat. Det er behov for mer sunn mat. Dette må vi som næring ta inn over oss og ikke minst politikerne. Vi skal gjøre vårt for å utvikle sjømatproduksjonen i Norge  også i årene fremover.
 


Vil du lese mer?

Sjømat 2035

Publisert 03.01.2013 Sjømat Norge

Sjømatnæringen som nøkkel til fremtidens matsikkerhet.

Ingrid Lundamo ny regionsjef i Havbruk Vest

Publisert 03.01.2013 Sjømat Norge

Ingrid Lundamo blir ny regionsjef i Sjømat Norge Havbruk Vest.

Jørn Pedersen blir ny fagsjef i Sjømat Norge

Publisert 03.01.2013 Sjømat Norge

Jørn Pedersen har takket ja til å bli ny fagsjef i Industriavdelingen i Sjømat Norge.

Sjømat Norge - en landsforening i NHO

firmapost@sjomatnorge.no

99 11 00 00

Postboks 5471 Majorstuen, 0305 Oslo

  • Om oss
  • Styret
  • Øvrige tillitsvalgte
  • Administrasjonen
  • Forhandlingsutvalg
  • Seafood Federation
  • Høringsuttalelser
  • Kalender
  • Fagområder
  • Materiell
  • Presse

Designet og utviklet av Journey Agency

  • facebook
  • instagram
  • twitter-x
  • paper
  • Personvern
  • Cookies