Møtet i Ålesund i januar samlet 80 deltakere, mens det var i overkant av 50 på møtet i Tromsø 11. februar.
– Denne gode responsen er gledelig og viser at våre medlemsbedrifter er svært opptatt av å følge det nye regelverket som trår i kraft i løpet av april i år. For virksomhetene kan deler av bestemmelsene virke komplisert, men det er viktig å sette seg inn i reglene siden de berører alle næringsaktører som produserer sjømat, sier Gunn Harriet Knutsen som er rådgiver i avdeling for helse og kvalitet i FHL.
Hygienepakken, som blant annet vil erstatte fiskekvalitetsforskriften, trer i kraft fra 26. april 2008.
Den viktigste endringen er at dagens detaljerte krav til helsemessig trygg mat erstattes av målstyrte formuleringer i hygienepakken. Virksomhetene får flere muligheter til å ha velge egne løsninger, men også ansvar for å dokumentere at mattryggheten er ivaretatt.
Virksomheter som oppfyller kravene i fiskekvalitetsforskriften og er godkjent i dag, vil også oppfylle kravene i hygienepakken.
Her ser du programmet for det siste møtet i Tromsø:
Program_Tromso.pdf
De sist oppdaterte foredragene kan lastes ned her:
Ragnhild Steineger, Mattilsynet:
Hygienepakken – felles regelverk i EØS
Sylvi Anita Olsen, Mattilsynet:
Hva er nytt?
Grete Hamre, Norway Pelagic AS:
Fyller dagens krav til egenkontroll kravene?
Gunn H. Knutsen, FHL:
Mulighet for egne løsninger
Lise Torkildsen, Mattilsynet:
MATS – Mattilsynets elektroniske fagsystem
Vil du lese mer?
Mattilsynet og Helsedirektoratet trenger mer ressurser for å gi gode kostholdsråd til barn og unge.
Meldingens viktigste formål er å gjøre Norge bedre forberedt på kriser og krig.
– Min opplevelse er at vi jobber nå enda tettere på problemstillingene, sier Skaar Amthor.