Vil vi egentlig spise mer sjømat?


Publisert 19.06.2023 av Øyvind André Haram Sjømat Norge Kalenderen

v
Arendalsuka, No1 sportsbar
Se tid, sted og påmelding

NB! Denne debatten streames fra våre Facebooksider. Sjekk våre sider fra onsdag formiddag.

Norge har levd av sjømat i tusenvis av år. Vi har satt klippfisk på kartet i hele Sør-Amerika. I Japan står folk i kø når årets makrell kommer sjøveien fra Norge. I Italia hyller en hel by tørrfisken fra nord.  Folk over hele verden spiser sushi fra vår kystlinje, mens her hjemme jubler vi for Pizza Grandiosa og fredagstacoen!

– Hvorfor spiser nordmenn stadig mindre sjømat? 
– Hvorfor er sjømat mindre spennende på middagsbordet her i landet?
– Hva kan myndighetene gjøre for å få folk til å spise mer sjømat?
– Hva kan sjømatnæringen gjøre?
– Og hvordan stiller dagligvarekjedene seg?

Velkommen til en spennende debatt med politikere, forskere, verdenskjente kokker og ikke minst: smakerbiter fra havet. 

INNLEDERE:

  • Linda Granlund, divisjonsdirektør folkehelse og forebygging Helsedirektoratet: “Hvor bra er sjømat?”
  • Trym Eidem Gundersen, direktør Norden i Norges Sjømatråd: “Så mye sjømat spiser nordmenn”

DEBATT:

  • Olve Grotle, stortingspolitiker Høyre
  • Kristina Hansen, statssekretær for Arbeiderpartiet
  • Herman Søndneaa, leder for havpolitisk utvalg MDG

Arrangør: Sjømatorganisasjonene
Sjømat Norge, Fiskebåt, Norges Fiskarlag, Norsk Villfisk, Norges Råfisklag, Sildelaget og Pelagisk Forening 

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Vil du delta i intervju?

Enighet i Næringskomiteen om kvotemeldingen – flere gjennomslag for fiskeindustrien. 

Sjømat i krise, krig og fred: Kan sjømaten forsyne Norge med mat?

Økt viktighet, økt oppmerksomhet

Haagensen gjenvalgt

Se direkte fra Tromsø

En mer ydmyk sjømatnæring

Nasjonal handlingsplan for sjøsikkerhet

One Ocean: De røde lysene truer Vestlandets posisjon

Foreslår Haagensen på gjenvalg