Eithundretusen nihundreogfemten kilometer. Kyst så langt auge kan sjå. Ytterst på eit nes, inst i ein fjord, under ei stupande fjellside.
Kysten er vår skattekiste. Men sommaren der alt vert annleis trenger vi heldigvis ikkje å reise langt langt for å oppleve noko resten av verda kjem hit eins ærend for å smake og sjå.
Vi har det mange vil meine er verdas vakraste kyst. Difor inviterer alle vi 70 000 som arbeider i sjømatnæringa deg til å smaka på den flotte sjømaten vår, koma til kystsamfunna, bruke det flotte reiselivet som ligg der vegg i vegg.
Dette er sommaren vi oppfordrer deg til å gjere Noreg til ditt og besøke dei stadane som har gjort oss kjende over heile verda
Reis langs kysten i sumar. Det er ikkje den verste dugnaden å vera med på.
Send ditt reisebrev:
- Ønskjer du å lage video frå din favorittstad? Vi ønskjer å dele reisebrev på Sjømat Norge si Facebookside. og gjerne gode bilete og video på vår Instagramkonto
- I løpet av veke 22 vil vi fortløpande legge ut reisebrev, som du eller andre kolleger i sjømatbransjen har laga, eller frå oss i Sjømat Norge.
- Vi vil og legge ut ein mal og tips på korleis ein kan lage eit slikt brev.
- Treng du hjelp med reisebrev/video? Tarjei Svalbjørg og Øyvind A. Haram står klar til å hjelpe til
- Ønskjer du å lage ein større produksjon. Vår samarbeidspartner Mavrix står klar til å hjelpe deg.
Nøkkelfakta:
- 100 915 km. Av verdens land har kun Canada en lengre kystlinje enn Norge.
- 36 millioner sjømatmåltider eksporteres hver eneste dag. Sjømat er Norges nest største eksportvare.
- 70 000 i arbeid. Hadde det ikke vært for sjømatnæringen hadde det ikke vært arbeidsplasser mange steder langs Norges kyst.
Vil du vite mer?
Vil du lese mer?
Slik svarer Sjømat Norge og Norges Fiskarlag om midlertidig driftsordning.
Norge og Russland ble torsdag enige om en ny fiskeriavtale.
Kritisk blikk, krever og mer åpenhet. Bli med og hør hvordan laksen har det.