Eithundretusen nihundreogfemten kilometer. Kyst så langt auge kan sjå. Ytterst på eit nes, inst i ein fjord, under ei stupande fjellside.
Kysten er vår skattekiste. Men sommaren der alt vert annleis trenger vi heldigvis ikkje å reise langt langt for å oppleve noko resten av verda kjem hit eins ærend for å smake og sjå.
Vi har det mange vil meine er verdas vakraste kyst. Difor inviterer alle vi 70 000 som arbeider i sjømatnæringa deg til å smaka på den flotte sjømaten vår, koma til kystsamfunna, bruke det flotte reiselivet som ligg der vegg i vegg.
Dette er sommaren vi oppfordrer deg til å gjere Noreg til ditt og besøke dei stadane som har gjort oss kjende over heile verda
Reis langs kysten i sumar. Det er ikkje den verste dugnaden å vera med på.
Send ditt reisebrev:
- Ønskjer du å lage video frå din favorittstad? Vi ønskjer å dele reisebrev på Sjømat Norge si Facebookside. og gjerne gode bilete og video på vår Instagramkonto
- I løpet av veke 22 vil vi fortløpande legge ut reisebrev, som du eller andre kolleger i sjømatbransjen har laga, eller frå oss i Sjømat Norge.
- Vi vil og legge ut ein mal og tips på korleis ein kan lage eit slikt brev.
- Treng du hjelp med reisebrev/video? Tarjei Svalbjørg og Øyvind A. Haram står klar til å hjelpe til
- Ønskjer du å lage ein større produksjon. Vår samarbeidspartner Mavrix står klar til å hjelpe deg.
Nøkkelfakta:
- 100 915 km. Av verdens land har kun Canada en lengre kystlinje enn Norge.
- 36 millioner sjømatmåltider eksporteres hver eneste dag. Sjømat er Norges nest største eksportvare.
- 70 000 i arbeid. Hadde det ikke vært for sjømatnæringen hadde det ikke vært arbeidsplasser mange steder langs Norges kyst.
Vil du vite mer?
Vil du lese mer?
Høstmøte i Havbruk Vest blir avholdt 6. november. Påmelding kommer!
Dato er satt – det er bare å legge inn i kalender. Programmet blir lagt ut her...
Miljødirektoratets tilsynsaksjon viser tydelig at vi kan bli bedre, sier Sjømat Norge og Sjømatbedriftene.