To nye veterinærer


Publisert 18.05.2020 av Øyvind André Haram Sjømat Norge Rekruttering

Miljø- og helseavdelingen i Sjømat Norge ansetter to nye personer. Karoline Skaar Amthor kommer fra Previwo, mens Lars Haneborg har lang fartstid fra Mattilsynet.

I forbindelse med at tidligere medarbeider Ketil Rykhus sluttet i mars og at Gunn Knutsen vil gå over i pensjonistenes rekker over sommeren, ansettes nå to nye i miljø- og helseavdelingen.

– Vi må selvsagt sørge for at vi har kapasitet til å følge opp arbeidet som gjøres på vegne av våre medlemmer. Vi er svært glade for å hente inn to meget dyktige veterinærer, sier administrerende direktør Geir Ove Ystmark.

Bred erfaring
Karoline (35) kommer fra stillingen som ansvarlig for teknisk og kommersiell utvikling i selskapet Previwo som driver med forskning på nye og biologisk funderte forbyggende tiltak for bedre fiskehelse. Hun er utdannet veterinær fra Norges veterinærhøgskole i Oslo, , med master i entreprenørskap og innovasjon fra Handelshøyskolen NMBU.

Hun har tidligere jobbet i NorseAqua og LetSea og går inn i avdelingen der hun blant annet skal jobbe videre med å utvikle Sjømat Norges arbeid med bransjeretningslinjer for fiskevelferd.

– Jeg gleder meg til å ta fatt i Sjømat Norge. Det er svært spennende å kunne jobbe med å påvirke hvordan rammeverket skal være. Å sikre et godt regelverk er svært viktig for hele næringen, sier Amthor.

Lars Haneborg (47) har de siste fjorten årene jobbet i Mattilsynet i region Stor-Oslo, der han de siste årene har vært leder for fagforum dyrehelse/dyrevelferd og fagrådgiver for fisk og akvatiske dyr. Han er også utdannet veterinær fra Norges veterinærhøgskole i Oslo.

– Etter flere år i Mattilsynet ser jeg frem til å ta fatt på nye utfordringer i Sjømat Norge. Sjømat- og havbruksnæringen er viktig for Norge, og det vil bli interessant og spennende å bidra til utvikling av næringens rammebetingelser innen hygiene og fiskehelse, sier Haneborg.

Haneborg vil særlig ha hygieneregelverket for sjømatproduksjon som sentralt tema, noe Gunn H. Knutsen som går av som pensjonist høsten 2020, har hatt ansvaret for. Han vil i tillegg ha oppfølging av andre helse- og miljørelaterte temaer i Sjømat Norge.

Karoline Skaar Amthor begynner i Sjømat Norge 1. juli, mens Lars Haneborg hadde første arbeidsdag 1. mai.

Vil du vite mer?

 
Geir Ove Ystmark
Geir Ove Ystmark
Administrerende direktør
Mobil: 481 27 155

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

MerAv seminar med prisutdeling

Konstruktivt møte om deling av prisinformasjon

Hils på Hilde og Ole

Årsmøte Havbruk Vest

40 millionar måltid, kvar dag

Sjømat Norge om inntektsutjevning

– Se til Færøyene!

Sildelagets Høyesterettsanke avvist

Må ta oss tid til å se helhetlig på skatt

Les Råvareløftet sin rapport: Hva skal laksen spise?