Aldri før har så mange deltatt på FHLs rømningssikringskurs. Første uken i januar ble to nye kurs gjennomført på Clarion Hotell Bergen Aiport. Hele 270 personer fra matfisk og settefisknæringen deltok.
Presentasjoner fra samlingen kan lastes ned nedenfor.
– Vi er kjempefornøyd. Det viser at næringen er svært opptatt av å lære mer hvordan en kan unngå rømming, sier Rådgiver I FHLs miljøavdeling, Trude H. Nordli.
Erfaringsutveksling
FHL har de siste årene kurset ca 200 oppdrettere årlig i rømningssikring. Kursene er praktisk vinklet med stor fokus på erfaringsutveksling.
Vi ønsker at det skal være mest mulig nytt for de fleste. Vi gikk igjennom konkrete rømmingshendelser for å ta lærdom, sier Nordli.
– I tillegg gir vi en oppdatering på regelverk relatert til rømmingssikring. Her skjer det stadig nye ting.
Både Fiskeridirektoratet, den myndighetsoppnevnte rømmingskommisjonen, ustyrsleverandører og forskere var foredragsholdere på kurset.
– Vi fikk kjempegode tilbakemeldinger. Det viser da også oppslutningen, forteller Nordli.
Flere kurs
Som en følge av interessen setter nå FHL opp flere kurs andre steder i Norge.
– Det var så stor interesse rundt kurset i Bergen, at vi nå må arrangere flere kurs. Derfor arrangerer vi kurs i Ålesund og Trondheim i løpet av våren. Nærmere informasjon vil komme i løpet av kort tid, sier Trude.
– Hvorfor er det slik stor interesse?
– Det er tydelig at næringen har et sterkt ønske om å jobbe mot nullvisjon. Vårt mål er jo at rømt opprettsfisk ikke skal påvirke villfisken negativt. Det er ingen tvil om at havbrukere i dag ønsker å gjøre alt de kan for å komme dit.
Vil du lese mer?
Årsmøte for Havbruk Vest arrangeres på Solstrand Hotel & Bad 7. februar.
Sjømat Norge søker flere medarbeidere. Vi er på jakt etter en kommunikasjonssjef og en fagsjef industri.
Sjømat Norge ønsker alle et godt sjømatår 2025.