Sjømat Norges årskonferanse i Bodø er i gang med medlemsmøter. Konferansen er overtegnet.
– Vi storgleder oss og det kjennes utrolig godt å være i gang. Dette har vi ventet på i lang tid. Vi har et skikkelig bra program som vi gleder oss til å dele med hele sjømatnæringen.
Geir Ove Ystmark. administrerende direktør i Sjømat Norges
Etter to år i dvale og med digitale løsninger, kan Sjømat Norge endelig ønske velkommen til ordinært årsarrangement. Selvsagt med en skikkelig årskonferanse, en ekte generalforsamling, medlemsmøter og ikke minst en festmiddag.
Mer enn 400 personer er påmeldt konferansen som går over to dager. Mandagen er viet til medlemsmøter for både havbruk, industri, marin fisk og studentworkshop.
Tradisjonen tro, legges årsarrangementet til en kystby. Denne gangen er det Bodø, som forøvrig er Europeisk kulturhovedstad i 2024, som er vertsby.
Årsarrangementet starter med tillitsvalgtsmøter og medlemsmøter mandag 4. april. Tirsdag 5. april er det generalforsamling før lunsj, så braker det løs med den store årskonferansen kl 12.00. Tematikken rundt selve årskonferansen handler om sjømat som fremtidsnæring.
– Vi har delt det inn i tre blokker. Det grønne skiftet, jobbskaper og samfunnsbygger og ikke minst må vi snakke om det vi tross alt produserer; mat i verdensklasse.
Ystmark mener årets konferanseprogram er knallsterkt, men vil og fremheve medlemsdelen.
– Vi har viktige arenaer der beslutninger tas, derfor er det viktig at vi kan samle alle medlemmene. Årskonferansen har toppnavn og ikke minst gleder jeg meg til middagen med sølv og bronsjemedaljist fra Bocuse d´Or, Christian Andre Pettersen.
Rammen for hele årsarrangementet er som følger:
Mandag 4. april
kl 1130 Registrering og lunsj
kl 1230 Medlemsmøte: Skattepolitisk verksted
kl 1530 Pause
kl 1600 Parallellsesjoner:
1. Medlemsmøte havbruk (1600-1800)
2. Medlemsmøte industri (1600-1900)
3. Medlemsmøte for torskeoppdrettere (1700 – 1830)
kl 1815 Toppledersamling Havbruk
kl 2000 Sammenkomst for medlemmer og støttemedlemmer
Tirsdag 5. april
kl 0800 Registrering
kl 0900 Generalforsamling
kl 1100 Registrering og Lunsj
kl 1200 Årskonferanse
kl 1930 Aperitiff og Festmiddag
Vil du lese mer?
Hvilke matvarer skal det være mulig å markedsføre til barn?
Hva mener vi om regelverk for akvakultur på land?
Hvordan skal havområdene forvaltes? Sjømat Norge har gitt sine innspill til Miljødirektoratet.