Tarjei Svalbjørg (21) begynner i en nyopprettet stilling som juniorrådgiver innen kommunikasjon og næringspolitikk. Stillingen er et ettårs-engasjement i halv stilling og er innrettet slik at ungdom kan bidra samtidig som de studerer.

-Fremtidens rammevilkår kommer til å være sterkt preget av måten ungdom tenker på. Vi ser hvordan klimabrøl og fokus på dyrevelferd allerede har endret måten både næring og myndigheter tenker og virker. Da er det klokt å ha dyktige, unge medarbeidere med på laget for å se verden fra deres vinkel, sier Kristin Langeland som er kommunikasjonsdirektør i Sjømat Norge. 

Tarjei Svalbjørg er oppvokst i Steigen i Nordland. Han har bakgrunn fra politikk, og har blant annet vært leder for ungdommens fylkesting i Nordland. Ved siden av den nye jobben i Sjømat Norge studerer han statsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

 -Klimautfordringene er en av hovedgrunnene til at jeg ønsket å engasjere meg i politikk, og det er også derfor jeg synes sjømatnæringen er så spennende. Det å redusere klimaavtrykket fra matproduksjon er jo avgjørende skal man klare å slippe ut mindre, samtidig som FN anslår at verdens befolkning vil passere 11 milliarder i 2100. I tillegg til lave utslipp hjelper det jo at sjømat er fantastisk godt, forklarer Tarjei.

Ser frem til å jobbe med å vise hvordan næringen jobber for å finne løsninger

– Fokuset på miljø og dyrevelferd er noe jeg opplever næringa tar på alvor, men forbedringspotensialet finnes alltid! For å fortsette å være en vekstnæring i fremtiden tror jeg det er lurt å være åpne om de utfordringene som finnes samtidig som det investeres i løsninger og forskning. Det er kult at Sjømat Norge gir unge miljøbevisste folk en sjanse.

Vil du vite mer?

 
Kristin Langeland
Kristin Langeland
Kommunikasjonsdirektør
Mobil: 926 31 836

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

The Norwegian Seafood Federation

Skadelige alger (HAB) – Overvåkning og Varsling (Presentasjon)

Eierskap til data i sjømat- og landbruksnæringen

To nye veterinærer

#VerdensVakresteKyst

Revidert nasjonalbudsjett og sjømatnæringen 

Viktig med kontroll

Eit godt grep frå Regjeringa

Digitalt arbeidsmøte om utnyttelse av utslipp fra fiskeoppdrett

Sjømat Norge vil etablere system for bedre fiskehelse