Sjømat Norge passerer 900 medlemmer


Publisert 01.09.2023 av Henrik Wiedswang Horjen Sjømat Norge

Endringer i rammebetingelsene for sjømatnæringen har resultert i en bred medlemsvekst for Norges største sjømatorganisasjon. 

Grunnrentesaken, økt eierskatter og økt verdiberegning på privat eierskap har utfordret det private kystbaserte eierskapet. Siden Regjeringens grunnrenteforslag ble presentert i september i fjor, har Sjømat Norge rekruttert nærmere 100 nye medlemmer. 

– Vi opplever at stadig flere bedrifter ser verdien av å organisere seg, og at de ser på oss som en viktig organisasjon for å sikre rammevilkårene. Det er ikke til å komme utenom at endrede rammevilkår har uroet og fortsatt uroer mange i vår bransje. Det er en oppfordring vi tar på strak arm, sier Geir Ove Ystmark, administrerende direktør i Sjømat Norge. 

Les mer om hva Sjømat Norge gjør her

vogntog sjømattransport kyst fiskebåt
Medlemstilveksten kommer fra bedrifter langs hele verdikjeden innen sjømat, både på industri, havbruks- og teknologisiden.

Der nyrekrutteringen frem til grunnrentesaken hadde et tyngdepunkt fra selskap innen teknologi- og service, kommer de nye Sjømat Norge-medlemmene nå fra hele bredden av sjømatnæringen. 

– Det at vi nå blir enda flere medlemmer gir oss enda klarere stemme ved at vi i enda større grad samler næringslivet langs kysten. Vi er takknemlig for tilliten medlemmene gir oss, og vil strekke oss for å gjøre det vi kan for å løse opp i de problemstillingene våre medlemmene opplever, sier Ystmark.  

Totalt organiserer Sjømat Norge ca. 21.000 årsverk.  

– 900 er en milepæl, men ingen hvilepute for oss. Uansett er det viktigste for oss å ivareta alle våre medlemmer, både liten og stor, sier Ystmark.  

Vil du vite mer?

 
Geir Ove Ystmark
Geir Ove Ystmark
Administrerende direktør
Mobil: 481 27 155

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Webinar: Hvordan sikre sykdomskontroll i havbruk?

Webinar: Status om perlesnormaneter (Apolemia uvaria)

Minsteprisene ferdig forhandlet

Gode nyheter for handelen med EU

Sjømatnæringen er klimavinneren på Vestlandet

Denne vil løfte næringen

Tiltakspakke i møte med statsråden

Spørsmål og svar om fiskehelse og mattrygghet

Sertifikatet på plass igjen

Ungdomspolitikertur til Senja: – Vi må gi politikerne innblikk i næringen