Sertifikatet på plass igjen


Publisert 15.11.2023 av Øyvind André Haram Industri og handel

Torsk og hyse innenfor 12 nautiske mil er igjen MSC-sertifisert. -En merkedag for fiskeriene, sier Tor Bjørklund Larsen i Norges Fiskarlag. Det samme sier Insula-direktør Morten Hyldborg Jensen.

(ingressbilde: Jan Erik Indrestrand / Norges Fiskarlag)

Kystnært fiske etter torsk og hyse har gjennom det siste drøye året vært i en resertifiseringsprosess for å gjenvinne MSC-sertifikatene.

Norges Fiskarlag har hatt prosjektansvaret for denne sertifiseringen i samarbeid med salgslagene og Norges sjømatråd som prosjektpartnere.

-Om ikke norsk torsk kan bli MSC-sertifisert, hvilken torsk kan da bli sertifisert? Dette retoriske spørsmålet stilles av administrerende direktør Morten Hyldborg Jensen i Nordic Group, som er en del av Insula-konsernet.

Han roser arbeidet som er gjort av Fiskarlaget og DNV i prosessen og sier en rekke kunder nå venter på å få denne nyheten.

-For en filetbedrift som oss medførte tap av MSC-godkjenning umiddelbart et tap av viktige markeder, forteller han.

Vil du vite mer?

 
Kyrre Dale
Kyrre Dale
Fagsjef industri og handel
Mobil: 913 76 551

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Kan sjømatnæringen forsyne Norge med mat dersom det blir krig?

Økt viktighet, økt oppmerksomhet

Haagensen gjenvalgt

Se direkte fra Tromsø

En mer ydmyk sjømatnæring

Nasjonal handlingsplan for sjøsikkerhet

One Ocean: De røde lysene truer Vestlandets posisjon

Foreslår Haagensen på gjenvalg

Ny NTP – blandet drops

NMBU vant Sjømat Norges idé-konkurranse