Det er enighet om en torskekvote på 894.000 tonn. Dette er i tråd med den omforente forvaltningsregelen for torsk. Kvoten er redusert med 10 prosent fra inneværende år, men representerer likevel en svært høg kvote i et historisk perspektiv.
For FHL er det viktig at det er størst mulig stabilitet i kvotefastsettelsen, og at en unngår for store svingninger i ressurstilgangen. Dette prinsippet har vært sentralt i årets kvotefastsettelse.
Kvoten for hyse videreføres på dagens nivå. Dette er positivt og vil også gi en bedret balanse i forholdet mellom torsk og hyse og være fordelaktig for utøvelsen av fisket. Også dagens kvote for blåkveite videreføres. Partene er også blitt enige om en avtale for fordeling av snabeluerbestanden, og det er fastsatt en kvote i 2015 på 30.000 tonn.
Økt loddekvote
– I en situasjon med redusert sildefiske er det veldig gledelig at partene for 2015 har funnet grunnlag for å øke loddekvoten. Partene er enige om en loddekvote på 120.000 tonn for 2015. Det har på grunn av isforhold vært problemer med årets loddetokt, og bestandsestimatet er derfor med stor sannsynlighet underestimert. Dette vil være et viktig tilskudd for pelagisk industri, sier Sverre Johansen som er direktør industri i FHL.
Vil du vite mer?
Vil du lese mer?
Hvilke matvarer skal det være mulig å markedsføre til barn?
Hva mener vi om regelverk for akvakultur på land?
Hvordan skal havområdene forvaltes? Sjømat Norge har gitt sine innspill til Miljødirektoratet.