I AKSJON: Monica Berg, IA-ansvarlig, bruker kniven til ære for fotografen. Like bak står Lasse Jakobsen som føler seg godt ivaretatt på bedriften. Tekst og foto: Gerd Vidje
På få år har Nordlaks Produkter i Stokmarknes økt produksjonen av fisk mange hundre prosent. Den kolossale ekspansjonen med mange nye folk og nytt produksjonsutstyr gjorde at oppfølgingen av ansatte i en periode kom i bakleksa.
Nordlaks, som hadde vært IA-virksomhet i flere år og fått sykefraværet ned på et akseptabelt nivå, opplevde at det begynte å stige.
Det var da Monica Berg kom inn i bildet som IA-ansvarlig og bidro til å snu tendensen. Selv sier Berg at hun bare følger det lovpålagte etter boka, men det er ikke alle som lykkes i å få legene med på dialogmøter når ansatte har vært syke i 12 uker. Det lykkes de med på Nordlaks.
Vi er en stor bedrift, og det er mange som har deltatt i denne prosessen, presiserer Berg.
Nordlaks ble etablert i 1989. Rundt 320 ansatte produserer, videreforedler og selger nordnorsk atlantisk laks og regnbueørret. Hovedkontor, moderne slakteri- og videreforedlingsanlegg er på Stokmarknes i Vesterålen.
Nordlaks har egne produksjonsfasiliteter både på sjø og land og har kontroll over hele verdikjeden, fra rogn til ferdig produkt.
Siden 1989 har årsproduksjonen økt fra 2,5 tusen tonn fisk til 40 tusen tonn. Fra 2007 til 2008 falt det legemeldte sykefraværet med 32,4 prosent.
Vil du lese mer?
Bedre overlevelse blir beste gevinst av biosikkerhetsarbeidet, mener Svein Gustav Sinkaberg.
Velkommen til medlemsmøte i Sjømat Norge havbruk nord 2.-3. juni. Denne gangen møtes vi i vakre omgivelser...
Mattilsynet og Helsedirektoratet trenger mer ressurser for å gi gode kostholdsråd til barn og unge.