• Fagområder
  • Om oss
    • Styret
    • Øvrige tillitsvalgte
    • Administrasjonen
    • Forhandlingsutvalg
    • Seafood Federation
  • Medlem
    • Medlemsfordeler
  • Materiell
  • Kontakt
  • English
  • Fagområder
  • Om oss
    • Styret
    • Øvrige tillitsvalgte
    • Administrasjonen
    • Forhandlingsutvalg
    • Seafood Federation
  • Medlem
    • Medlemsfordeler
  • Materiell
  • Kontakt
  • English
Sjomatnorge.no > Kalenderen > Medlemsmøte: Bedre hygiene i fiskeindustrien

Medlemsmøte: Bedre hygiene i fiskeindustrien

Publisert 12.04.2012 av Sjømat Norge

Kalenderen

Start1. januar 1970

HVA: medlemsmøte for medlemmer av FHL
NÅR: onsdag 30. mai, 10.00 – 15.40
HVOR: Radisson Blue Airport Hotel Gardermoen
KONTAKTPERSON: Gunn H. Knutsen, rådgiver helse og kvalitet FHL
PÅMELDING: Trykk her og meld deg på før 15.mai.
 

 

Norske sjømat høster applaus verden rundt. Tillit i markedene er avgjørende for videre suksess. Gode hygieniske forhold i fiskeindustrien og etterfølgelse av hygieneregelverket er viktigere enn noen gang.

EFTAs overvåkingsorgan ESA inspiserte høsten 2011 norske fiskebedrifter. Nylig ble resultatene lag frem. De viser rom for betydelige forbedringer. 15 hvitfiskbedrifter ble besøkt, derav 6 uten forutgående varsel. ESAs rapport viser at hygieneregelverket ikke ble etterfulgt. Det er og mangler ved HACCP planene.

FHL ønsker å bidra til økt fokus og innsats for å sikre etterlevelse av hygieneregelverket i norsk fiskeindustri. Vi inviterer alle medlemmer til en spennende fagdag. Sammen blir vi bare bedre!
 

Foreløpig program

10:10 -10:15    "Godt nok?”
ESAs rapport sier sitt. FHLs direktør Henrik Stenwig ønsker å få belyst hva vi i felleskap kan gjøre for å bli bedre.

10:15 -11:15    ”Her er feilene”    
Mattilsynets Anne Kjersti Austgulen i seksjon fisk og sjømat har gått igjennom ESA rapporten. Nå forteller hun hvilke planer Mattilsynet har for oppfølging av rapporten og hvordan tilsynet med hvitfiskindustrien vil være i 2012 og 2013.

11:15 -11:30     spørsmål

11:30 -11:45     kaffepause

11:45 -12:15    ”Hva er viktig”
    Ketil Rykhus jobbet 10 år som inspektør i ESA. I dag driver han One Health Consultants. Rykhus forteller hva det er det viktig for bedriftene å fokusere på og ikke minst hvordan bruke mulighetene for å finne egne løsninger.

12:15 -12:45     ”Hva vektlegger vi?"
Kari-Anne Lenvik i Essentia utfører tredjepartsrevisjon. Hun forteller deg hva du skal gjøre for å ivareta hygienekrav i den daglige driften og etterlevelse av regelverket.  

12:45 -13:00 spørsmål til Ketil og Kari-Anne

13:00 -13:45 LUNSJ

13:45 -14:00        "Slik sikrer vi hygienen i den daglige driften!"  
     Øyvind Berg, kvalitetssjef hos Nergård AS
 
14:15 – 14:30     Mattilsynets tilsynskampanje hvitfisk 2013
Prosjektleder Kim Andre Karlsen forteller om planene for neste år.

14:30 -15:20        Diskusjon "Veien videre"
•    Hva forventer Mattilsynet av næringsaktørene?
•    Hva forventer næringsaktørene av Mattilsynet?
•    Hva bør næringsaktørene gjøre (som kollektivt gjennom organisasjonene og som enkeltaktører)?
•    Hva gjør Mattilsynet (internt og overfor næringsaktørene)?

15:20 – 15:30      Oppsummering og avslutning

 
Meld deg på her

 
Ikke lest rapporten ennå? Trykk her og les ESAs rapport
 


Vil du lese mer?

Sjømaten er den del av klimaløsningen

Publisert 12.04.2012 Kalenderen

Sjømat som del av klimaløsningen

Sjømat Norges høring til Havbruksmeldingen

Publisert 12.04.2012 Kalenderen

Havbruksmeldingen mangler konsekvensutredning på sentrale områder.  

Folkemøte: Hvordan står det egentlig til med laksen?

Publisert 12.04.2012 Kalenderen

Hva er status for fiskeoppdrett av laks i Trøndelag? Hvordan står det til? Sjømat Norge sammen med...

Sjømat Norge - en landsforening i NHO

firmapost@sjomatnorge.no

99 11 00 00

Postboks 5471 Majorstuen, 0305 Oslo

  • Om oss
  • Styret
  • Øvrige tillitsvalgte
  • Administrasjonen
  • Forhandlingsutvalg
  • Seafood Federation
  • Høringsuttalelser
  • Kalender
  • Fagområder
  • Materiell
  • Presse

Designet og utviklet av Journey Agency

  • facebook
  • instagram
  • twitter-x
  • paper
  • Personvern
  • Cookies