16 millioner måltider hver dag, men uglesett her hjemme. Få bransjer har vært mer i vinden enn havbruksnæringen de seneste årene. Bransjen har selv erkjent at det dør for mange fisk i merdene, og man har havnet i senter for store diskusjoner knyttet til skatt, fiskevelferd og senest villaksens tilbakegang. Eksportrekorder har blitt satt på løpende bånd for en bransje som er utpekt til å bli vår viktigste fremtidsnæring, og som utgjør selve blodpumpa i flerfoldige samfunn langs vår langstrakte kyst.
Hvordan står det til med omdømmet til havbruksnæringen? Hva gjør bransjen selv for å bedre forholdet til samfunnet rundt seg? Evner man å erkjenne kritikk eller er havbruksnæringen eventyret vi glemte å fortelle?
Vi innleder med en gjennomgang av en landsomfattende befolkningsundersøkelse utført av TNS Kantar, etterfulgt av et intervju med Robert Eriksson, adm.dir. i Sjømatbedriftene.
Seansen fortsetter med en panelsamtale før et avsluttende innlegg fra kommunikasjonsdirektør Kristin Langeland i Sjømat Norge.
Paneldeltakere:
Dag Sletmo, DNB
Tonje Osmundsen, NTNU Samfunnsforskning
Ola Helge Hjetland, MOWI
Mathias Sagevik, Salmon City
Simen Sætre, journalist og forfatter
Moderator: Odd Kristian Dahle, Fiskebåt
Medarrangør: Sjømatbedriftene
Vil du vite mer?
Vil du lese mer?
Norge står foran en omfattende gjennomgang av hele matsystemet. I sitt høringsinnspill til regjeringens arbeid med «Fremtidens...
Det er bra at regjeringen har lyttet til høringsinnspillene og ikke satt krav til oppsamling av organisk...
Regjeringen har sendt på høring et forslag til forskrift som krever at minst 90 prosent av energibruken på...