Mattilsynet vil bestille en vurdering frå Vitenskapskomitéen for mat og miljø (VKM) når det gjelder gravide og utsatte gruppers konsum av sushi.

Les mer på Mattilsynets nettsider. I sitt høringsinnspill (kan lastes ned i sin helhet i venstre kolonne) ber Sjømat Norge om at Mattilsynet vurderer om de ved å be VKM vurdere konkrete næringsmidler, setter fokus på enkelte næringsmidler fremfor å fokusere på de generelle risikoreduserende tiltak risikogruppene selv kan utføre. Dette kan være tiltak som for eksempel korrekt kjøleskaptemperatur samt å konsumere maten så fersk som mulig, og ikke etter holdbarheten er gått ut.

– Ved slike generelle budskap til gravide og utsatte grupper vil det oppnås en oppmerksomhet som vil gå på næringsmidler generelt, og ikke et fokus på særskilte næringsmidler, heter det i innspillet fra Sjømat Norge.

Vil du vite mer?

 
Lone Flyvholm
Lone Flyvholm
Fagsjef miljø og helse
Mobil: 986 62 017

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

#MerAv Seminar 6

Retningslinjer – Mottakskontroll fiskeråstoff

– Sjømat Norge var førstevalget mitt

Mindre matsvinn gir bedre klima

Kurs i Rømmingssikring – Sortland

Kurs i Rømmingssikring – Val vg.

Kurs i Rømmingssikring – Alta

Kurs i Rømmingssikring – Bergen

Trenger ikke flere i krabbefisket

Nye rekordtall for sjømateksporten – ringvirkningene vil øke