Mattilsynet vil bestille en vurdering frå Vitenskapskomitéen for mat og miljø (VKM) når det gjelder gravide og utsatte gruppers konsum av sushi.

Les mer på Mattilsynets nettsider. I sitt høringsinnspill (kan lastes ned i sin helhet i venstre kolonne) ber Sjømat Norge om at Mattilsynet vurderer om de ved å be VKM vurdere konkrete næringsmidler, setter fokus på enkelte næringsmidler fremfor å fokusere på de generelle risikoreduserende tiltak risikogruppene selv kan utføre. Dette kan være tiltak som for eksempel korrekt kjøleskaptemperatur samt å konsumere maten så fersk som mulig, og ikke etter holdbarheten er gått ut.

– Ved slike generelle budskap til gravide og utsatte grupper vil det oppnås en oppmerksomhet som vil gå på næringsmidler generelt, og ikke et fokus på særskilte næringsmidler, heter det i innspillet fra Sjømat Norge.

Vil du vite mer?

 
Lone Flyvholm
Lone Flyvholm
Fagsjef miljø og helse
Mobil: 986 62 017

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Fakta om «dødsalgen»

Rammen for lokale forhandlinger

Statsminister med hjerte for sjømat

Enklere rutiner for sjømateksport fra 21. mai

Landskonferansen restaurant og matfag

Medlemsmøte Industri

Resultatet av tariffoppgjøret 2019

Stine styrker Sjømat Norge i nord

Hvilke miljøfotavtrykk bør være fra sjømat?

Mindre rømt fisk i elvene