Innspill til Mattilsynets bestilling til VKM om sushi


Publisert 16.10.2018 av sjømatnorge.no Høringsuttalelser  Miljø og Helse  

Mattilsynet vil bestille en vurdering frå Vitenskapskomitéen for mat og miljø (VKM) når det gjelder gravide og utsatte gruppers konsum av sushi.

Les mer på Mattilsynets nettsider. I sitt høringsinnspill (kan lastes ned i sin helhet i venstre kolonne) ber Sjømat Norge om at Mattilsynet vurderer om de ved å be VKM vurdere konkrete næringsmidler, setter fokus på enkelte næringsmidler fremfor å fokusere på de generelle risikoreduserende tiltak risikogruppene selv kan utføre. Dette kan være tiltak som for eksempel korrekt kjøleskaptemperatur samt å konsumere maten så fersk som mulig, og ikke etter holdbarheten er gått ut.

– Ved slike generelle budskap til gravide og utsatte grupper vil det oppnås en oppmerksomhet som vil gå på næringsmidler generelt, og ikke et fokus på særskilte næringsmidler, heter det i innspillet fra Sjømat Norge.

Vil du vite mer?

 
Lone Flyvholm
Lone Flyvholm
Fagsjef miljø og helse
Mobil: 986 62 017

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Sjømat Norge tar utviklingen i rekebestandene på alvor

Kurs i arbeidsgiverspørsmål

Kurs i HMS – Lovpålagt opplæring

– Vi må være der bransjen arbeider

Inviterer til dialogmøte

Sjå Oslolaksen

Årssamling, Sjømat Norge havbruk nord

Tidenes eksportmåned for norsk sjømat

Tiltak mot ulovlig omsetning av kongekrabbe

Et blått taktskifte