Les mer på Mattilsynets nettsider. I sitt høringsinnspill (kan lastes ned i sin helhet i venstre kolonne) ber Sjømat Norge om at Mattilsynet vurderer om de ved å be VKM vurdere konkrete næringsmidler, setter fokus på enkelte næringsmidler fremfor å fokusere på de generelle risikoreduserende tiltak risikogruppene selv kan utføre. Dette kan være tiltak som for eksempel korrekt kjøleskaptemperatur samt å konsumere maten så fersk som mulig, og ikke etter holdbarheten er gått ut.
– Ved slike generelle budskap til gravide og utsatte grupper vil det oppnås en oppmerksomhet som vil gå på næringsmidler generelt, og ikke et fokus på særskilte næringsmidler, heter det i innspillet fra Sjømat Norge.
Vil du vite mer?
Vil du lese mer?
Hvilke matvarer skal det være mulig å markedsføre til barn?
Hva mener vi om regelverk for akvakultur på land?
Hvordan skal havområdene forvaltes? Sjømat Norge har gitt sine innspill til Miljødirektoratet.