Havbruk, mye mer enn bare laksen


Publisert 15.03.2024 av Øyvind André Haram Kalenderen

v
Grand Hotel Oslo
Se tid, sted og påmelding

Det sies at laks fra Norge, er Sveriges svar på Ikea. Svært få er derimot klar over at de som produserer alt utstyret som brukes i havbruksnæringen, er helt i verdenseliten. 

Vi inviterer deg til frokostseminar om leverandørnæringen i havbruk.  Vi ønsker at flere bør få vite mer om hvem leverandørene til Norges nest største eksportnæring er. Hvilken betydning de har i næringen og i samfunnet for øvrig. New Zealand, Tasmania, Chile, Canada, USA, Vietnam – lista er mye lengre. Når akvakultur utvikles i verden for øvrig, er det en ting som gjelder: “Look to Norway”. Vi stiller og spørsmålet: Hvor er denne delen av havbruksverdikjeden om 10 år og hva vil kreves for å utvikle leverandørindustrien i riktig retning?

Dessverre er det i dag slik at lange byråkratiske prosesser og utsettelser av regelverksendringer i kombinasjon med grunnrenteskatt setter investeringene fra oppdrettsselskaper på vent. Leverandørnæringen har ikke ressurser til å vente i årevis på viktige regelverksendringer, noe som særlig er bekymringsfullt for næringens innovasjonskraft. Hva kan dagens politikere bidra med for å få fortgang i prosessene? Hvilke rammevilkår trengs for innovasjon i leverandørleddet? 

Frokostmøtet ledes av Øyvind Andre Haram og Ole Fretheim i Sjømat Norge  

LAST NED PROGRAM:

Vil du vite mer?

 
Ole Fretheim
Ole Fretheim
Fagsjef Havbruksteknologi
Mobil: 907 46 701

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Kan sjømatnæringen forsyne Norge med mat dersom det blir krig?

Økt viktighet, økt oppmerksomhet

Haagensen gjenvalgt

Se direkte fra Tromsø

En mer ydmyk sjømatnæring

Nasjonal handlingsplan for sjøsikkerhet

One Ocean: De røde lysene truer Vestlandets posisjon

Foreslår Haagensen på gjenvalg

Ny NTP – blandet drops

NMBU vant Sjømat Norges idé-konkurranse