• Fagområder
  • Om oss
    • Styret
    • Øvrige tillitsvalgte
    • Administrasjonen
    • Forhandlingsutvalg
    • Seafood Federation
  • Medlem
    • Medlemsfordeler
  • Materiell
  • Kontakt
  • English
  • Fagområder
  • Om oss
    • Styret
    • Øvrige tillitsvalgte
    • Administrasjonen
    • Forhandlingsutvalg
    • Seafood Federation
  • Medlem
    • Medlemsfordeler
  • Materiell
  • Kontakt
  • English
Sjomatnorge.no > Sjømat Norge > God oppslutning på strategisamling for FoU i verdikjede laks

God oppslutning på strategisamling for FoU i verdikjede laks

Publisert 04.06.2010 av Sjømat Norge

Sjømat Norge

 

Strategisamling  FHF – FoU verdikjede laks

Rica Hell hotell, Stjørdal 1. og 2. juni 2010

Foredragene lastes ned fra hver enkelt tittel

 

Pågående prosjekter, Handlingsplan 2010 og tanker om retninger fremover

Innledning v/Kjell Maroni og Kristian Prytz  

DEL 1:    Foredling av laks og ørret:  Kvalitet i et verdikjedeperspektiv – fra avl til gaffel

 Kvalitet av norsk laks sett fra et markedsperspektiv – hvilke utfordringer har laksenæringen for å løse kvalitetsproblemer og samtidig skape et produkt med gode egenskaper.   Johan Kvalheim, EFF

 Kvalitet i et verdikjedeperspektiv – status innen forskning på sammenheng mellom kvalitet på sluttproduktet og hvilke forhold som påvirker fisken fra avl til marked. Stikkord: Melanin, spalting, bløtfisk, fargefeil, feilutvikling

Turid Mørkøre, Nofima Marin

Fargeutvikling i laksefilet samt påvisning av blod og melanin flekker.             Karsten Heia, Nofima Marin

 Fiskevelferd og betydning for kvalitet – resultater fra prosjekter av slakteprosess ved oppdrettsmerd og Pumping av levende fisk. Kjell Midling – Odd Børre Humborstad.

 Effekt av rigorstatus og saltemetode på filetfarge og nivå av astaxanthin under produksjon og lagring av kaldrøykte laksefileter, Sveinung Birkeland, Nofima Mat

Listeria i sjømatproduksjon – kartlegging av risikoforhold og tiltak. Even Heir, Nofima Mat



Teknologiske trender innen europeisk næringsmiddelindustri– relevans for norsk fiskeindustri Stein Ove Østvik, Sintef Fiskeri og havbruk

 

Del  2:    Strategiområde: Robust fisk

 Robust Fisk – innledning v/ Merete  Bjørgan Schrøder og Arnfinn Aunsmo

Grunnleggende kunnskap for  vaksineutvikling

–          Siri Mjaaland – Folkehelseinstituttet

Smoltproduksjon – hvordan sikre robust fisk

–          Riktig bruk av sjøvann         – Hilde Toften,  Nofima Marin

–          Fysisk trening av fisken       – Harald Takle, Nofima marin

 Status – kunnskap om spredning av virussykdommer

–          Peder A. Jansen, Veterinærinstituttet

 Avlsarbeid og fiskehelse

–          Jørgen Ødegård, Nofima marin

 

Dag 2 –  2.juni forts. Robust fisk

Lakselus og kunnskap: Hvor står vi, hva skjer og hva vet vi ikke?

–          Randi Grøntvedt, Veterinærinstituttet og Luse-FoU-koordinator

 

Hardangerfjordprosjektene 2004 – 2009: Målsettinger og resultater.

–          Pål Arne Bjørn – HI

 Velferdsovervåking i merder – Welfaremeter og SmartTag

–          Tore Kristiansen, HI 

Genomkartlegging – er det noe nyttig for havbruksnæringen?

–          Sigbjørn Lien, Cigene

 

Strategiområde Bærekraftig havbruk

 

Innledning Bærekraftig havbruk v/Kjell Maroni og Einar Wathne

 Krav til bærekraft – Salmon Aquaculture Dialogue  og ASC  som eksempel

–          Karoline Andaur, WWF

–          Petter Arnesen, Marine Harvest

Nye marine fôrråvarer– Ørjan Karlsen, HI

Alternativer til nye marine fôrråvarer – Einar Wathne, EWOS

Miljøvirkninger av lakseoppdrett, næringssalter og organisk stoff  –          Pia Kupka-Hanssen, HI

 

Rømming kan, må og skal unngås

–          Utvikling av sikre oppdrettsanlegg, hvor står vi?

–           Arne Fredheim, SINTEF

–          Hva vet vi om rømt laks i naturen?

–          Frode Staldvik, Kunnskapssenteret for laks og vannmiljø

–          Vurdering av kunnskapsbehov sett fra næringen og Rømmingskommisjonen v/Aina Valland, FHL


Vil du lese mer?

HMS – konferansen 2026

Publisert 04.06.2010 Sjømat Norge

Dato er satt – det er bare å legge inn i kalender. Programmet blir lagt ut her...

– Vi har et forbedringspotensial

Publisert 04.06.2010 Sjømat Norge

Miljødirektoratets tilsynsaksjon viser tydelig at vi kan bli bedre, sier Sjømat Norge og Sjømatbedriftene.

Klart for lokale forhandlinger

Publisert 04.06.2010 Sjømat Norge

Årets mellomoppgjør er vedtatt av LO/YS. Det betyr at lokale forhandlinger kan starte.

Sjømat Norge - en landsforening i NHO

firmapost@sjomatnorge.no

99 11 00 00

Postboks 5471 Majorstuen, 0305 Oslo

  • Om oss
  • Styret
  • Øvrige tillitsvalgte
  • Administrasjonen
  • Forhandlingsutvalg
  • Seafood Federation
  • Høringsuttalelser
  • Kalender
  • Fagområder
  • Materiell
  • Presse

Designet og utviklet av Journey Agency

  • facebook
  • instagram
  • twitter-x
  • paper
  • Personvern
  • Cookies