Pågående prosjekter, Handlingsplan 2010 og tanker om retninger fremover
Innledning v/Kjell Maroni og Kristian Prytz
Kvalitet av norsk laks sett fra et markedsperspektiv hvilke utfordringer har laksenæringen for å løse kvalitetsproblemer og samtidig skape et produkt med gode egenskaper. Johan Kvalheim, EFF
Kvalitet i et verdikjedeperspektiv status innen forskning på sammenheng mellom kvalitet på sluttproduktet og hvilke forhold som påvirker fisken fra avl til marked. Stikkord: Melanin, spalting, bløtfisk, fargefeil, feilutvikling
Turid Mørkøre, Nofima Marin
Fargeutvikling i laksefilet samt påvisning av blod og melanin flekker. Karsten Heia, Nofima Marin
Fiskevelferd og betydning for kvalitet resultater fra prosjekter av slakteprosess ved oppdrettsmerd og Pumping av levende fisk. Kjell Midling Odd Børre Humborstad.
Effekt av rigorstatus og saltemetode på filetfarge og nivå av astaxanthin under produksjon og lagring av kaldrøykte laksefileter, Sveinung Birkeland, Nofima Mat
Listeria i sjømatproduksjon – kartlegging av risikoforhold og tiltak. Even Heir, Nofima Mat
Teknologiske trender innen europeisk næringsmiddelindustri– relevans for norsk fiskeindustri Stein Ove Østvik, Sintef Fiskeri og havbruk
Robust Fisk innledning v/ Merete Bjørgan Schrøder og Arnfinn Aunsmo
Grunnleggende kunnskap for vaksineutvikling
– Siri Mjaaland – Folkehelseinstituttet
Smoltproduksjon hvordan sikre robust fisk
– Riktig bruk av sjøvann Hilde Toften, Nofima Marin
– Fysisk trening av fisken Harald Takle, Nofima marin
Status kunnskap om spredning av virussykdommer
– Peder A. Jansen, Veterinærinstituttet
– Jørgen Ødegård, Nofima marin
Lakselus og kunnskap: Hvor står vi, hva skjer og hva vet vi ikke?
– Randi Grøntvedt, Veterinærinstituttet og Luse-FoU-koordinator
Hardangerfjordprosjektene 2004 2009: Målsettinger og resultater.
– Pål Arne Bjørn HI
Velferdsovervåking i merder Welfaremeter og SmartTag
– Tore Kristiansen, HI
Genomkartlegging er det noe nyttig for havbruksnæringen?
– Sigbjørn Lien, Cigene
Innledning Bærekraftig havbruk v/Kjell Maroni og Einar Wathne
Krav til bærekraft Salmon Aquaculture Dialogue og ASC som eksempel
– Petter Arnesen, Marine Harvest
Nye marine fôrråvarer– Ørjan Karlsen, HI
Alternativer til nye marine fôrråvarer – Einar Wathne, EWOS
Miljøvirkninger av lakseoppdrett, næringssalter og organisk stoff – Pia Kupka-Hanssen, HI
Rømming kan, må og skal unngås
– Utvikling av sikre oppdrettsanlegg, hvor står vi?
– Arne Fredheim, SINTEF
– Hva vet vi om rømt laks i naturen?
– Frode Staldvik, Kunnskapssenteret for laks og vannmiljø
– Vurdering av kunnskapsbehov sett fra næringen og Rømmingskommisjonen v/Aina Valland, FHL
Vil du lese mer?
Årsmøte for Havbruk Vest arrangeres på Solstrand Hotel & Bad 7. februar.
Sjømat Norge søker flere medarbeidere. Vi er på jakt etter en kommunikasjonssjef og en fagsjef industri.
Sjømat Norge ønsker alle et godt sjømatår 2025.