• Fagområder
  • Om oss
    • Styret
    • Øvrige tillitsvalgte
    • Administrasjonen
    • Forhandlingsutvalg
    • Seafood Federation
  • Medlem
    • Medlemsfordeler
  • Materiell
  • Kontakt
  • English
  • Fagområder
  • Om oss
    • Styret
    • Øvrige tillitsvalgte
    • Administrasjonen
    • Forhandlingsutvalg
    • Seafood Federation
  • Medlem
    • Medlemsfordeler
  • Materiell
  • Kontakt
  • English
Sjomatnorge.no > Sjømat Norge > God oppslutning på strategisamling for FoU i verdikjede laks

God oppslutning på strategisamling for FoU i verdikjede laks

Publisert 04.06.2010 av Sjømat Norge

Sjømat Norge

 

Strategisamling  FHF – FoU verdikjede laks

Rica Hell hotell, Stjørdal 1. og 2. juni 2010

Foredragene lastes ned fra hver enkelt tittel

 

Pågående prosjekter, Handlingsplan 2010 og tanker om retninger fremover

Innledning v/Kjell Maroni og Kristian Prytz  

DEL 1:    Foredling av laks og ørret:  Kvalitet i et verdikjedeperspektiv – fra avl til gaffel

 Kvalitet av norsk laks sett fra et markedsperspektiv – hvilke utfordringer har laksenæringen for å løse kvalitetsproblemer og samtidig skape et produkt med gode egenskaper.   Johan Kvalheim, EFF

 Kvalitet i et verdikjedeperspektiv – status innen forskning på sammenheng mellom kvalitet på sluttproduktet og hvilke forhold som påvirker fisken fra avl til marked. Stikkord: Melanin, spalting, bløtfisk, fargefeil, feilutvikling

Turid Mørkøre, Nofima Marin

Fargeutvikling i laksefilet samt påvisning av blod og melanin flekker.             Karsten Heia, Nofima Marin

 Fiskevelferd og betydning for kvalitet – resultater fra prosjekter av slakteprosess ved oppdrettsmerd og Pumping av levende fisk. Kjell Midling – Odd Børre Humborstad.

 Effekt av rigorstatus og saltemetode på filetfarge og nivå av astaxanthin under produksjon og lagring av kaldrøykte laksefileter, Sveinung Birkeland, Nofima Mat

Listeria i sjømatproduksjon – kartlegging av risikoforhold og tiltak. Even Heir, Nofima Mat



Teknologiske trender innen europeisk næringsmiddelindustri– relevans for norsk fiskeindustri Stein Ove Østvik, Sintef Fiskeri og havbruk

 

Del  2:    Strategiområde: Robust fisk

 Robust Fisk – innledning v/ Merete  Bjørgan Schrøder og Arnfinn Aunsmo

Grunnleggende kunnskap for  vaksineutvikling

–          Siri Mjaaland – Folkehelseinstituttet

Smoltproduksjon – hvordan sikre robust fisk

–          Riktig bruk av sjøvann         – Hilde Toften,  Nofima Marin

–          Fysisk trening av fisken       – Harald Takle, Nofima marin

 Status – kunnskap om spredning av virussykdommer

–          Peder A. Jansen, Veterinærinstituttet

 Avlsarbeid og fiskehelse

–          Jørgen Ødegård, Nofima marin

 

Dag 2 –  2.juni forts. Robust fisk

Lakselus og kunnskap: Hvor står vi, hva skjer og hva vet vi ikke?

–          Randi Grøntvedt, Veterinærinstituttet og Luse-FoU-koordinator

 

Hardangerfjordprosjektene 2004 – 2009: Målsettinger og resultater.

–          Pål Arne Bjørn – HI

 Velferdsovervåking i merder – Welfaremeter og SmartTag

–          Tore Kristiansen, HI 

Genomkartlegging – er det noe nyttig for havbruksnæringen?

–          Sigbjørn Lien, Cigene

 

Strategiområde Bærekraftig havbruk

 

Innledning Bærekraftig havbruk v/Kjell Maroni og Einar Wathne

 Krav til bærekraft – Salmon Aquaculture Dialogue  og ASC  som eksempel

–          Karoline Andaur, WWF

–          Petter Arnesen, Marine Harvest

Nye marine fôrråvarer– Ørjan Karlsen, HI

Alternativer til nye marine fôrråvarer – Einar Wathne, EWOS

Miljøvirkninger av lakseoppdrett, næringssalter og organisk stoff  –          Pia Kupka-Hanssen, HI

 

Rømming kan, må og skal unngås

–          Utvikling av sikre oppdrettsanlegg, hvor står vi?

–           Arne Fredheim, SINTEF

–          Hva vet vi om rømt laks i naturen?

–          Frode Staldvik, Kunnskapssenteret for laks og vannmiljø

–          Vurdering av kunnskapsbehov sett fra næringen og Rømmingskommisjonen v/Aina Valland, FHL


Vil du lese mer?

Økt USA-toll rammer norsk sjømat 

Publisert 04.06.2010 Sjømat Norge

I natt ble det avklart at USA innfører 15% toll på import fra Norge.

Klok tenkepause om CO2-fritaket 

Publisert 04.06.2010 Sjømat Norge

Regjeringen utsetter avviklingen av CO₂-fritaket for fiske i fjerne farvann til 2026.

Skatteseminar med PWC og Sjømat Norge

Publisert 04.06.2010 Sjømat Norge

Velkommen til skatteseminar mandag 18. august 2025 i Trondheim.

Sjømat Norge - en landsforening i NHO

firmapost@sjomatnorge.no

99 11 00 00

Postboks 5471 Majorstuen, 0305 Oslo

  • Om oss
  • Styret
  • Øvrige tillitsvalgte
  • Administrasjonen
  • Forhandlingsutvalg
  • Seafood Federation
  • Høringsuttalelser
  • Kalender
  • Fagområder
  • Materiell
  • Presse

Designet og utviklet av Journey Agency

  • facebook
  • instagram
  • twitter-x
  • paper
  • Personvern
  • Cookies