Hva skjer på AquaNor?


Publisert 07.07.2023 av Øyvind André Haram Sjømat Norge

Tradisjonen tro er Sjømat Norge sterkt til stede under årets Aqua Nor. Våre fagfolk er først og fremst på havbruksmessen for å møte medlemmer, være behjelpelige med små og store utfordringer. I tillegg har vi egne arrangement og deltar på flere.

Nytt sted

Viktig å merke seg er årets nye plassering. Hall H. Som du kan se av bildet under er den nye hallen plassert ved til venstre ved inngangen, når du ankommer messeområdet. Inne i teltet har vi plassering fremme langs veggen i ene hjørnet. Her er det og en scene, der både vi og andre vil ha små foredrag/mini-seminar.

Program

 • Søndag og mandag – Sjømat Norge er vertskap for en større delegasjon fra ISFA – International Salmon Farmers Association, som vil være tilstede under årets havbruksmesse. ISFA samles normalt et par ganger i året og vil og avholde møte under messen. Søndag arrangeres det visningstur til Hitra for deltakerne

 • Mandag 21.08  Sjømat Norge arrangerer skatteseminar sammen med PWC. Rettet mot controllere og CFO i havbruksselskap. Programmet finner du her

 • Mandag 21.08 Regionsjef i midt Randi Grøntvedt har vært med i programkomiteen for AquaNor-konferansen: «More food from the oceans». Du finner program og påmelding her

 • Tirsdag 22.08 Messeområdet åpner kl 10:00. Vi er i gang på vår stand. Kaffe, snacks, kjølende drikke og en god fagprat.
   
 • Tirsdag 22.08 13:30 – Scenen i hall H. “Miljødokumentasjon innen havbruk: digitalt løsninger for å produsere EPD (miljødeklarasjon) raskt og effektivt”  Trond Edvardsen i LCA.no forteller om miljødokumentasjon og Sjømat Norge sin EPD-generator. 

  Kundene vil ha lavutslippsprodukter! For å kunne sammenligne produkter og oppnå mer bærekraftig produksjon er miljødeklarasjon (EPD) et kraftig verktøy. EPD-er kan sammenlignes med ernæringsetiketter for mat, men i stedet for ernæringsfakta inneholder de verdier for produktets miljøbelastning. EPD-er er nå blitt obligatoriske for offentlige byggeprosjekter i Norge og kommer til å bli mer utbredt på mange områder. Etter initiativ fra Sjømat Norge er det laget en EPD generator for havbruksutstyr som gjør det enklere. Dette er nok et skritt mot mer bærekraftig oppdrett.

 • Tirsdag 22.08 17:00 – 18:45. Sjømat Norge inviterer lokal, region og rikspolitikere, samt medlemmer til mingling på Rockheim. Vi har med oss statsråd Bjørnar Skjæran og FRP-leder Sylvi Listhaug – egen invitasjon er sendt  

  Tirsdag 22.08 17:00 – 18:45. Vår regionsjef i midt Randi Grøntvedt er konferansier for PHARMAQademy i Banksalen til Sparebanken. Fagsjef miljø og helse, Lone Flyholm er med i debatt.
 • Onsdag 23.08 – 14:00 på scenen i hall H. Sjømat Norge arrangerer foredrag sammen med Haavind om standardmal for leveranseavtaler i havbruksnæringen. “Standardmal for leveranseavtaler i havbruksnæringen” advokat Christopher Sveen i Haavind informerer om den nye tilvirkningskontrakten utarbeidet i regi av Sjømat Norge 

  Finnes det en balansert kontraktsmal mellom kjøper og selger for leveranseavtaler i havbruk? En tydelig, profesjonell kontraktstekst som reduserer risikoen for uklarheter og hva som skjer ved avvik? Sammen med medlemmer og advokater har Sjømat Norge lagt betydelig innsats i arbeidet med å utarbeide en ny kontraktsmal. Vi viser deg malen som både vil være tidsbesparende og med på å unngå konflikter.   

 • Onsdag 23.08 – 13:30 – 14:30 – Aqua Nor debatt – Er offshore fiskefarmer den nye framtiden?
  Sted: Mendelssohn konferansehall

  In recent times, there has been a lot of focus on alternative fish farming models. One alternative that is fairly well developed in Norway already, is open sea, or offshore, fish farming. Norwegian companies have already built and put into operation very large installations and are now gaining experience is such fish farming.

  What are their experiences? Is it economical? Is it good for the environment? What about diseases and salmon lice attacks?

  Panel members: Ole Fretheim (Moderator), Sjømat Norge, Xinhua Yuan, Deputy Director, FAOBente Pretlove, DnV, (Additional panel member to be announced)

  This debate will be held in English
 • Onsdag 23.08 – 15:30 Vi deltar i debatten om lakseskatten. Livesending fra scenen i H-hallen • Torsdag 23.08 – 14:00 på scenen i hall H. Hvordan manøvrere seg på verdens største sjømatmesse? Sjømat Norge retter blikket mot studenter på messen og inviterer til gode tips og fagprat

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

TBT-notifikasjon fra Brasil om fryst fisk regelverket

Webinar om miljødeklarasjon  

Webinar om virkemiddelapparatet

Miljøaktivist gleder seg over sjømatens plastengasjement

Fakta om slam

Indisk verdensstjerne er innleder på sjømatnæringens plastseminar

Sjømat Norge passerer 900 medlemmer

Prisråd for havbruk og fastsetting av bruttoinntekt i grunnrenteskatten

Sjømatnæringen med felles plastseminar og ryddeaksjon

Vi debatterer i Arendal