Torsk og hyse innenfor 12 nautiske mil er igjen MSC-sertifisert. -En merkedag for fiskeriene, sier Tor Bjørklund Larsen i Norges Fiskarlag. Det samme sier Insula-direktør Morten Hyldborg Jensen.
(ingressbilde: Jan Erik Indrestrand / Norges Fiskarlag)
Kystnært fiske etter torsk og hyse har gjennom det siste drøye året vært i en resertifiseringsprosess for å gjenvinne MSC-sertifikatene.
Norges Fiskarlag har hatt prosjektansvaret for denne sertifiseringen i samarbeid med salgslagene og Norges sjømatråd som prosjektpartnere.
-Om ikke norsk torsk kan bli MSC-sertifisert, hvilken torsk kan da bli sertifisert? Dette retoriske spørsmålet stilles av administrerende direktør Morten Hyldborg Jensen i Nordic Group, som er en del av Insula-konsernet.
Han roser arbeidet som er gjort av Fiskarlaget og DNV i prosessen og sier en rekke kunder nå venter på å få denne nyheten.
-For en filetbedrift som oss medførte tap av MSC-godkjenning umiddelbart et tap av viktige markeder, forteller han.
Vil du vite mer?
Vil du lese mer?
Hvilke matvarer skal det være mulig å markedsføre til barn?
Hva mener vi om regelverk for akvakultur på land?
Hvordan skal havområdene forvaltes? Sjømat Norge har gitt sine innspill til Miljødirektoratet.