Vil vi egentlig spise mer sjømat?


Publisert 19.06.2023 av Øyvind André Haram Sjømat Norge Kalenderen

v
Arendalsuka, No1 sportsbar
Se tid, sted og påmelding

NB! Denne debatten streames fra våre Facebooksider. Sjekk våre sider fra onsdag formiddag.

Norge har levd av sjømat i tusenvis av år. Vi har satt klippfisk på kartet i hele Sør-Amerika. I Japan står folk i kø når årets makrell kommer sjøveien fra Norge. I Italia hyller en hel by tørrfisken fra nord.  Folk over hele verden spiser sushi fra vår kystlinje, mens her hjemme jubler vi for Pizza Grandiosa og fredagstacoen!

– Hvorfor spiser nordmenn stadig mindre sjømat? 
– Hvorfor er sjømat mindre spennende på middagsbordet her i landet?
– Hva kan myndighetene gjøre for å få folk til å spise mer sjømat?
– Hva kan sjømatnæringen gjøre?
– Og hvordan stiller dagligvarekjedene seg?

Velkommen til en spennende debatt med politikere, forskere, verdenskjente kokker og ikke minst: smakerbiter fra havet. 

INNLEDERE:

  • Linda Granlund, divisjonsdirektør folkehelse og forebygging Helsedirektoratet: “Hvor bra er sjømat?”
  • Trym Eidem Gundersen, direktør Norden i Norges Sjømatråd: “Så mye sjømat spiser nordmenn”

DEBATT:

  • Olve Grotle, stortingspolitiker Høyre
  • Kristina Hansen, statssekretær for Arbeiderpartiet
  • Herman Søndneaa, leder for havpolitisk utvalg MDG

Arrangør: Sjømatorganisasjonene
Sjømat Norge, Fiskebåt, Norges Fiskarlag, Norsk Villfisk, Norges Råfisklag, Sildelaget og Pelagisk Forening 

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Viktig for fiskeindustrien

Helhetlige forvaltningsplaner for de norske havområdene

Permitteringsregler i fiskeindustrien

Enighet i forhandlingene med NNN

– Svaret er Ja!

Følg seminaret fra Grand

Vårens lønnsoppgjør

Vil du delta i intervju?

Enighet i Næringskomiteen om kvotemeldingen – flere gjennomslag for fiskeindustrien. 

Sjømat i krise, krig og fred: Kan sjømaten forsyne Norge med mat?