FHF finansierte våren 2022 et prosjekt som skulle se på hvilke temperaturregimer fra pakking til levering av fersk fisk man bør følge for å redusere mengden smeltevann under transport.
I dette webinaret vil Nofima, NTNU og Sintef presentere resultatene fra prosjektet “Reduksjon av smeltevann fra fisketransport”. Arrangøren vil vise en modell som er tilgjengelig for publikum som estimerer mengden avrenning, samt presentere våre anbefalinger for temperturregimer som minimerer avrenningsproblemet.
Les også: Bedre kjøling raskeste vei for å hindre avrenning
Program:
– Oppkobling og velkommen (Bjørn Tore Rotabakk)
– Innledning med bakgrunn og hvorfor det ble etablert et prosjekt på dette temaet av FHF (Frank Jakobsen)
– Hvordan håndteres avrenning i andre sjømatnasjoner som Irland, Island og Færøyene? (Bjørn Tore Rotabakk)
– Hva er status og gjeldende praksis for temperatur under transport i dag? (Jørgen Lerfall)
– Gjennomgang av hvordan modellen er bygd opp og hvordan nett siden kan brukes (Christian Petrich)
– Hvor mye smeltevann produseres med gjeldende praksis? (Christian Petrich)
– Finnes det utstyr som kan hjelpe med å begrense avrenningen fra lastebiler? (Bjørn Tore Rotabakk)
– Konklusjon og anbefalinger til foretrukket temperaturregime for å redusere avrenning.
Det vil bli åpnet for kort spørsmålsrunde etter hver presentasjon.
Vil du vite mer?
Vil du lese mer?
Dato er satt – det er bare å legge inn i kalender. Programmet blir lagt ut her...
Miljødirektoratets tilsynsaksjon viser tydelig at vi kan bli bedre, sier Sjømat Norge og Sjømatbedriftene.
Årets mellomoppgjør er vedtatt av LO/YS. Det betyr at lokale forhandlinger kan starte.