Det framgår av tall fra Sjømat Norges Produksjonsforum. Leder Edmund Broback peker på at en svakere produksjon sammen med lavere snittvekt på slaktefisken, har gitt utslakting av flere individer hittil i år enn forventet. Mengden fisk som nå står i sjøen for slakt resten av året og første halvår 2017 er dermed redusert til tilnærmet samme nivå som i 2015.
– Forutsatt samme tilvekst- og slaktemønster resten av året som i 2015, vil slakteuttaket for 2016 bli redusert med over fem prosent i forhold 2015. Ved inngangen av året hadde vår prognose en reduksjon på tre prosent, sier Broback.
Produksjonsforumet melder at til tross for at sjøtemperaturene har vært noe høyere hittil i år, gjenspeiles dette verken i fôrforbruket eller i tilveksten til fisken.
Ytterligere kommentarer:
Edmund Broback, leder av Produksjonsforum, tlf. 97524809
Jon Arne Grøttum, direktør havbruk, Sjømat Norge, tlf. 92041804
Vil du lese mer?
Sjømat Norge understreker viktigheten av en bærekraftig og forutsigbar forvaltning av snøkrabben som en ny og verdifull...
Hvilke matvarer skal det være mulig å markedsføre til barn?
Hva mener vi om regelverk for akvakultur på land?